måndag 1 mars 2010

Maud Olofsson ny kandidat som alliansens statsminister?

Nej, så är det förstås inte. Maud Olofsson är näringsminister och centerledare. Inte kandidat att ta över efter Reinfeldt om nu, vilket gud förbjude, de borgerliga får fyra år till. Nu kan väl den mest optimistiske valarbetare för de borgerliga se lite tecken som sporrar i kampen. Dagens sammanvägda mätningar av opinionsmätningar ger de rödgröna nära hälften av väljarstödet men en aning "doppande" kurva. Och omvänt för de rödgröna. Samtidigt får Maud Olofssons parti se ett litet snäpp uppåt som räddar (c) från den obarmhärtiga riksdagsspärr där KD nu hänger sig fast.

Och Maud då? Varför min fråga? Ja, under dagen har det spritts ett litet rykte i kretsen av alliansbloggare med en viss tyngd åt centerns nätaktivister. Här talas om hushållsavdrag och ibland sägs det att Sahlin, och jag citerar faktiskt, "vågar inte möta Maud..." (var på väg att länka denna blogg också men där var musiklänkarna av sån hög kvalitet...så den bloggen bör besökas av det skälet. :-) Maud har ju själv också "utmanat" Sahlin på debatt idag. Så måste det förstås bli om Maud Olofsson är alliansens kandidat som statsminister. Då ska hon möta Sahlin om helheten i politiken, må vara hushållsavdrag, jobben eller världsfreden.

Om inte få centerledaren finna sig i att träffa riksdagsledamöter. Men Maud O bör i varje sådant möte ha i baktankarna att det troligen är en blivande minister som står där. Bäst att ta det säkra före det osäkra. Mona Sahlin bör ha fokus på så många debatter som möjligt med den som är allianspartiernas statsministerkandidat. Mandatperioden som gått ska utvärderas. Framtidsalternativen ska mejslas ut. Det räcker gott nog...

Kolla bloggar via NetRoots och Politometern
Intressant? 
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,