fredag 5 mars 2010

Hur bemöts unga kandidater i (m)?

Jag missade det i förrgår. Men det är ovanligt. Vi som på något sätt har jobbat med listor inför val vet att synpunkter på namn, placeringar osv är en del av processen. Däremot är det nog unikt att dessa bemöts utåt, på tidingars debattsidor. Jag ser att moderaterna i Järfälla faktiskt ser ett behov av att skriva om nomineringsarbetet på DN Opinon. Bakgrunden är den unga kandidaten  Magda Lukaszewicz, som uppenbarligen inte bara fått visst medialt utrymme för sin "position" som yngsta fullmäktigekandidaten. I debattinlägget ser sig (m)-ledarna tvingade att försvara sitt val.
För att göra de politiska församlingarna representativa och aktuella behövs olika människor med olika kompetenser, även om de just fyllt 18
Jag skrev i ett inlägg att det i och för sig ligger en del i resonemanget att en viss tid i ungdomsförbund är bättre som grund för ett framtida engagemang än att direkt "petas in" i exempelvis fullmäktige. Det var mer i omtanke om de unga kandidaterna som verkligen behövs i politiken.

Det verkar vara en annan syn som ligger bakom debattinlägget i förrgår och det känns som ganska många har reagerat hårt mot järfällamoderaterna på Magdas kandidatur. Min förhoppning är att de sossar som idag jobbar med samma listor har en helt annan och positivare syn på unga kandidater och slipper skriva inlägg på DN Opinion.

Fler som bloggar: André Assarsson, Oscar Asplund, Emil Broberg
Kolla bloggar via NetRoots och Politometern
Intressant? 
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Att göra politk av att Järfällas främsta moderat tillsammans med Magda väljer att gå ut på DN opinion för att framhålla att Magda kan hamna på plats 10 utan kvotering är väl lite onödigt? Att man känner att man vill utveckla processen och anledningarna efter de över 100 kommentarer som gjort på artikeln är väl inte märkligt. Och inte politiskt heller - gissningsvis varierar den politiska övertygelsen markant mellan de olika kommentatorerna. Att Eva och Magda går ut tillsammans visar ju på en väldigt positiv syn på unga kandidater.

Peter Andersson sa...

Förstår inte invändningen i sig, och framför allt inte vad det är "göra politik" av. Hela ingången i inlägget är ju att det finns kritiska synpunkter som ska bemötas och något som jag tyckte var lite synd. Det var ungefär tanken..

En "offensiv" presentationartikel inleder man knappas så där..

p

Anonym sa...

magda.lukaszewicz@moderat.se är en av dem som köpte röster genom att betala andras medlemsskap