onsdag 3 mars 2010

Från RUT-debatt till fokus på framtiden och ny, rödgrön regering

Ser att Aftonbladet har lämnat den RUT-debatt som nu riktigt rasar i medierna. Expressen som ofta värsta bottennappen. Konkurrenten lämnar alltså detta och utser idag den rödgröna regering som är tänkt att ta över efter valet. Som opinionen ser ut är det helt möjligt att de rödgröna vinner. Tidningen spekulationer ger kanske anledning till en eller annan ögonbrynshöjning. Om Ab:s lista blir verklig är det på ett par punkter överraskande. Eller vad tycker du?

Kolla bloggar via NetRoots och Politometern
Intressant? 
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

6 kommentarer:

jajamens BLOGG sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Jonny sa...

S är ett 30%-igt parti enligt senaste mätningen, då borde de nog nöja sig med 14 av de 24 stolarna ...

Kan Sahlin stanna kvar om partiet gör ett all-time-low val och hamnar runt 30% ...

Razmatazuz sa...

Jag skulle bli mycket förvånad och förfärad om Margareta Winberg gjorde come back vilket antyds i ab.
Att Carin Jämtin skulle få en så tung post som utrikesminister verkar inte troligt.
Då vi har en kvinnlig statsminister och troligen får en kvinnlig vice statsminister så kommer nog en manlig utrikesminister bli ett måste.

Att S skulle bli så dominerande på alla tunga poster och i princip leda alla departement kommer varken MP eller V gå med på så den regering som visas upp på AB är nog en drömregering utifrån ett socialdemokratiskt perspektiv.

Fridolin känns som ett klockrent val som faktiskt verkar ganska troligt. Östros och Valtersson kan man ju också räkna med tyvärr då jag helst inte vill se Valtersson i en regering trots att hon är en partikamrat...
Att sätta Ahlin på försvarsministerposten hoppas jag inte Sahlin gör för då är det bäddat för problem i Afghanistanfrågan.
Slutligen skulle jag vilja se något annat parti representerat i utbildningsdepartementet.

Pennelina sa...

Vad jag tycker om Rut och Rot får vänta till en annan dag, för idag är jag mer upptagen av vad jag önskar hos en politiker. Se: Valår - vad hugger jag på?
Vet du om det finns någon som passar mig?

Kram från Pennelina

dan sa...

RUT avdrag eller ROT avdrag? Kan någon förklara för varför mina Rödgröna vänner försöker få det till en klassfråga att det skulle vara OK att skattesubventionera hyfsat välbyggda svenska män med stora verktygslådor men inte RUT: isar som nu gått från svartlön till kollektivavtal med månadslön och svabb?

Razmatazuz sa...

Varför i hela fridens namn fortsätter RUT-debatten i detta kommentarsfält? OK att det är ett mindre meningsfullt inlägg, men det handlade ju inte om RUT i första hand. Kan man inte få slippa detta förbaskade pigavdrag någonstans?!?!?!