torsdag 18 mars 2010

Kolla din blogg - NetRoots och andra i den stora bloggosfären

Knappt en vecka sedan Bommersvik och NetRoots-överläggningen som bland annat gav vår tid en ny, stor filmproduktion: NetRoots - The Movie. Men även de mer lättsamma delarna av överläggningarna gav resultat. Idag redovisar S-buzz en del av de tankegångar vi diskuterade och kom fram till. Johan skriver:

Vi konstaterade

  1. att nyckeln till vår framgång i bloggosfären bygger på ett genuint gräsrotsengagemang och inte toppstyrning och att våra bloggare är självständiga.
  2. att våra styrkor är mångfald, kunskap och samarbete. Tre egenskaper som ska odlas och framhävas.
  3. att vi gemensamt ska bidra till att synliggöra fler bloggar i nätverket.
  4. att vi ska uppmuntra till utökat samarbete mellan bloggare som finns i våra samarbetspartier.
  5. att vi ska ska söka kontakt med bloggar som skriver om politik men inte är uttalat partipolitiska.
Den stora kartan ovan beskriver Johan på bloggen S-buzz. Visst finns det intressanta planeter som svävar i går universum...

Även HBT-sossen bloggar om detta
Kolla bloggar via NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

Åsa sa...

En jätteviktig punkt som jag tycker att ni missat är att aktivt bemöta argument i bloggar från högern. Att verkligen utnyttja bloggverktygets fulla möjligheter att bemöta åsikter. Det är en del i att undvika polarisering (högern läser bara högerbloggar, vänstern läser bara vänsterbloggar) och nå människor som aldrig skulle hittat in på NetRoots bloggar.
Ni som är ett nätverk, ni vet vad ni har för olika expertis. När man hittar någonting som är värt att diskutera i en blogg utanför nätverket, då vet ni vem som kan just det ämnet bäst!
Så mycket skit som får stå oemotsagt, som folk sväljer med hull och hår. På dem bara!

Peter Andersson sa...

Åsa
Du har förstås en viktig poäng som alltid. Brukar nog göra det lite själv och det känns nog mer givande att prata med ...dig tex. :-) Men du har förstås rätt. "På dom"