onsdag 24 mars 2010

Skönt med ett bra (S)lagläge i väljaropinionen

Ytterligare en "personvalsmätning" där den i medierna heligförklarade och okritiserbare moderatledaren kan vinna förtroendepoäng på, gissar i alla fall jag, avsaknaden av kritisk granskning. Möjligen kommer veckan att föra med sig en vändning. Ser att det nu börjat blåsa lite mer om Ask-affären och Reinfeldts inställning. Sahlin noterar att det brukar se ut så här, men kan förstås hellre läsa om hur väljarna ser på politiken. De rödgröna i ledning, stabil sådan. Socialdemokraterna med senaste opinionssiffror som visar att Mona Sahlin skulle bli statsminister och att (S) närmar sig målet av 40 procents väljarstöd. Yes, det skriver jag med stor (mycket stor) medvetenhet om "bara en mätning", "valdagen avgör", annorlunda i Stockholm" osv.

Men jag tycker inte att allt måste skrivas i mörka färger. Valdagen kommer att vara både framtidsval och utvärdering av Reinfeldts år vid makten. Där finns det oerhört mycket som talar för att väljarna kommer att hålla fast vid sitt stöd till de rödgröna. Jobben, vården, miljön exempelvis.

Mer i Ab, Exp, Sydsv,
Kolla bloggar via NetRoots och Politometern
Intressant?  Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

1 kommentar:

Maja sa...

Jag har så svårt att förstå att någon kan tycka de rödgröna är att föredra.Anser att socialdemokraterna förstört Sverige sedan 70 talet med alla dyra och för arbetsmoralen så förkastliga sociala reformer som man förgäves försöker råda bot på nu. Vad är det för rättvisa att den som lever på bidrag ska ligga på samma eller nästan samma nivå som den som arbetar i vissa fall? Vad är det för incitament att arbeta när det är mer lönsamt med bidrags och skattefusk? Min egen erfarenhet från vänsterkollektiv är just att de som bidrar minst skriker högst om samhällets ansvar dvs att någon annan ska betala och helst göra jobbet. Tyvärr håller jag inte med om att "människan är innerst inne god och vill göra sitt bästa" då verkligheten visar att människan är en högst egennyttig varelse som gör precis det som lönar sig bäst för stunden och hela den socialistiska grunden faller med detta.