onsdag 17 mars 2010

Vilket är Tobias Billströms svar på Vellinges svek?Uppdrag gransknings avslöjande igår gör att Vellinge även framöver ska fördömas för sitt agerande om de ensamkommande flyktingbarnen. Vellinge ändrade sig utåt för att få tyst på kritiken men hade avsikt att behålla samma gamla linje i praktiken. Det torde vara omöjligt att föra samtal vidare med denna moderata bastion, som verkar präglas av ganska primitiva, högborgerliga värderingar och en syn på sig själva som något av det särskilt betydelsefulla folket som inte har anledning av skita ner golfbanornas gräs med några utifrånkommande. Särskilt inte flyktingbarn. I Vellinge verkar också kommunstyrelsen vara en patetisk församling: den "låtsasborgmästare" som styr, dvs kommunens förre moderata ledare Göran Holm.

Jag
väntar med spänning och inte utan ilska på reaktioner från regeringen. Precis som samordnaren Björn Eriksson antydde för några dagar sen när han redovisade uppdraget att samordna mottagandet, finns det anledning från Justitiedepartementets sida att rikta ett "strålkastarsken" på hur avtalet genomförs, inte minst i Skåne. Uppdrag granskning och Göran Holm har nu sett till att strålkastaren har tänts. Vad ser regeringen och Tobias Billström i det nu starka ljuset?  Och vilken gren av moderaterna står för partiets verkliga grundvärderingar?


Fler bloggar: Peter Högberg om att rensa upp, Kent Persson om att stå för värderingar, Scaber Nestor om lagstifningsbehov, Alliansfritt med ny logga, Katarina Nyberg Finn om en piska, S-buzz om ett problem för hela (m)

Kolla bloggar via NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

1 kommentar:

Michael sa...

Lol det är ingen konst att skapa motsättningar genom immigration och egenskapad ekonomikris.

Så man kan styra gneom motsättningar.

Ett polariserat folk är ett bevis på en korrupt regering.