onsdag 31 mars 2010

Reinfeldt kvar vid makten tvingas skaffa ny justitieminister

Det verkar som affären med justitieminister Asks färgglada brev till misstänkta, inte bara dömda, sexbrottslingar har klingat av. Ask är kvar men inte bara som person. I regeringen finns det kvar en syn på rättsamhället som är ganska skrämmande. Så tycker också den blivande moderata riksdagsledamoten Maria Abrahamsson. På sin blogg döms ministern ut helt och hållet. Maria skriver om det som statsministern kallade "glåpordssamhälle":
I en sådan grundläggande rättssäkerhetsfråga får en justitieminister helt enkelt inte sväva på målet. Men sväva på målet är precis vad Beatrice Ask har gjort. Det tog flera dagar innan statsrådet backade på regeringens hemsida (24/3). Dagen därpå förklarar justitieministern sitt misstag med att det är valår och raljerar över att politiker då tydligen bör avhålla sig från att delta i diskussioner. Så mycket var den pudeln värd.

Om inte landets justitieminister står upp för rättssäkerheten, vem på politisk nivå ska då göra det? Och vad blir följden om de som i sin dagliga verksamhet ska värna rättssäkerheten – domare, åklagare, poliser osv – upplever att de i en central rättssäkerhetsfråga saknar stöd från den högsta politiska ledningen?
Svar: Det blir i längden en ohållbar situation.
Fler bloggar
- Peter Johansson, Röda Berget
- Farmor Gun i Norrtälje.
Kolla bloggar via NetRoots och Politometern
Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

5 kommentarer:

Britta Sethson sa...

hm
jag tror nog att det är ett av de minsta problemen om olyckan är framme och högeralliansen vinner valet.

Peter Andersson sa...

Beror kanske vad man har för syn på rättssamhället..Att byta regering är förstås viktigaste men värt att notera oppositionen inom (m)

Michael sa...

Om sossarna sabbar förtroendet nu.

Kommer varken höger eller vänster få en majoritet röster framöver.

Vad som kommer hända är att det kommer skapas en stat i sverige med ett folkets styre.

Och er politiker kastar vi ut ur riksdagen.

Det är redan påväg att hända.

Dessa jävla nötter i riksdagen idag och från valperioden innan har verkligen lyckats krasha landet och forma det till ett litet Usa.

britta sethson sa...

ja naturligtvis är det förskräckligt. Men jag är ytterst orolig för ett pågående haveri av välfärdsstaten!

Anonym sa...

Michael, du behöver inte vara orolig att det ska gå över styr på något sådant sätt, de värsta olyckskorparnas profetior brukar inte slå in.
Däremot ska vi slå vakt om vårt välfärdssamhälle och det är det ju väldigt många som gör.
/gt