torsdag 4 mars 2010

Centerns kris

I morgon-TV var det centerpartistiskt inbördeskrig. Partiet som tidigare har satt mål om att få 16 procent av väljarnas stöd, därefter reviderat det till 10, ligger nu och pendlar kring riksdagsspärren, 4 procent.
Börje Hörnlund pekade på Maud Olofssons ansvar och inte minst att centern har släppt frågor som regionalpolitiken. En teori från Hörnlund var att centerns högerförskjutning har skadat partiet. Alla slåss nu om att ligga i mitten. Centern låg där förut och skulle haft stora förutsättningar. Men i stället lade man sig höger om (m), vilket orsakat krisen, enligt Hörnlund.

Federly tyckte Hörnlund "låter som en sosse" och är för taskig mot Maud.
            
Kolla bloggar via NetRoots och Politometern
Intressant? 
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

3 kommentarer:

Staffan Svensson sa...

Hej Peter!

Jo, jag såg också inslaget i morgonsoffan och kom då att tänka på SvT-dokumentären "Högerhoppet" som Evin Rubar gjorde och som sändes i början av juni 2006. Där var jag, Dick Erixon och just Fredrick Federley "huvudrollsinnehavarna". Mer om detta går att läsa på min blogg.

Jonny sa...

Hur går det med era egna mål ?

Ser att ni i många mätningar får 30% ...

Hur känns det att vara obetydligt större än M ?

Anonym sa...

Jag undrar.
Har Federley dribblats bort i tanken av moderaters sifferargumentation? Visst betydde stureplans-stockholmsväljares c-röster mycket i förra valet, men Sverige ligger inte i Stockholm.
Valde Maud att bli mer moderat än moderaterna för att kunna synas och höras lika mycket som männen i den blå trojkan Reinfeldt, Borg och Littorin?