måndag 8 mars 2010

Sabuni: Sanning eller konsekvens om anitsemitismen i Malmö?

[uppdaterad] I kvällens Aktuellt får statsrådet Sabuni frågan om de hot som riktats mot judar i Malmö har varit kända i regeringskansliet. Sabuni menar att "lokalpolitiker måste berätta". Själv har regeringen inte fått någon information om hoten, påstår Sabuni. Jag får en känsla av att Sabuni nu medvetet försöker bidra till att riktigt fult hänga ut Reeplau av politiska skäl. Varför annars påstående? Sanning? Eller konsekvens? "Visste du om det här tidigare om Malmö": Sabuni svarar:
Jag vet ju det nu  nu när journalisterna meddelar att det är så.
För några år sedan fanns informationen i regeringskansliet. SÄPOs rapport citeras bl.a i folkhälsorapporten från 2008:
Av Säpo:s senaste rapport Brottslighet kopplad till rikets säkerhet framgår att polis-anmälningar där bakgrunden kunde antas vara antisemitisk ökade med 44 procent mellan 2003 och 2004. Judar i Sverige är utsatta för direkt hot.
Och i folkpartiet. Frågan om säkerheten tog Cecilia Wikström upp i en allmänpolitisk debatt 2005:
Den här hösten, fru talman, har jag ägnat mig åt att sätta mig in i hur det är att vara jude i Sverige. Jag har talat med de judiska församlingarna i Stockholm, Göteborg och Malmö och fått veta att en fjärdedel av medlemsintäkterna går till säkerhetsåtgärder. '
Statsrådet Sabuni har inte koll på regeringskansliets inkommande delar som berör minoritetsgruppers säkerhet, tydligen? Sabuni har inte heller, verkar det, tagit tillvara partivänners engagemang och kunnande om de utsatta judiska församlingarna. Sabuni bara vänder sig till lokalpolitikerna....Uselt!

uppdatering: När Sverige har en s-regering ser oppositionen den regeringen som ansvarig. När Sverige har en borgerlig regering förs ansvaret automatiskt från regeringen - till "lokalpolitiker.."   ?


Kolla bloggar via NetRoots och Politometern
Intressant? 
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 kommentarer:

Gisela Nyquist sa...

Man skyller enbart på Reepola han var ju "sanktionerad" av S-ledningen framförallt Sahlin som demonstrerade SINA sympatier i ST:Holm 2009? Hur tror ni Månas/Ghartons/Wanjes närvaro under hötorgsdemonstrationerna UPPFATTAS av redan "hatiska" grupper och framförallt UTANFÖR Sverige när You Tubes film snuttar visades över hela Världen,efter Demonstrationståget EMOT Israel där Hizbolla/Hamas flaggorna vajade och man brände Israels flaggor skallande DÖD åt ISRAEL tolkas?
Malmö Kallas Lilla Gaaza/Lill Tyskland. En politiker vill ha BORT repula.. jamen den som sanktinerade detta Shalin?? Skal HON sitta kva

B-O Gavne, Vasteras sa...

VAD ÄR DET som ni förvånas över i debatterna om Ilmar Reepalus beteenden? -Att malmöbor angriper judarna. -Men detta är ju helt i linje med Reepalus beteende att benämna Malmö kommun för Malmö STAD. Som vi svenska folk har kommit överens om, stadgat i lag, att våra kommuner Sverige runt benämns just KOMMUN. Att Reepalu hävdar, att Malmö stadsinvånare är nått finare än andra; landsbygdsboende. Med att man ju inte kan benämna landsbyggd för stad. Att Reepalu jobbar på att skilja på oss människor, som det gick till i förra seklets början.

Att vi svenska folket, med stor majoritet, med denna så kallade kommunreformen 1969 vill ytterligare hävda demokratin. Att våra lokala politiska samhällen av respektive invånare, alltså våra kommuner, dels innefattar både tät-/stadsboende människor och landsbygdsboende, dels benämns kommun Sverige runt.