torsdag 11 mars 2010

Splittrade borgare

Jag skrev för ett par dagar sen om den obligatoriska a-kassa som moderaterna nu har skrotat tankarna på. Av statsfinansiella skäl, verkar det. När den oberoende moderata tidningen Svenska dagbladet nu berättar om folkpartiets vallöften verkar detta vara ett av huvudkraven. Man ska som sagt kalla saker vid dess rätta namn. Här är borgerligheten oeniga. Oeniga i en fråga som folkpartiet ser som en av de viktigaste. "Splittring" hade de svarta rubrikerna varit om det varit något utspel från ett rödgrönt parti...

Kolla bloggar via NetRoots och Politometern
Intressant? 
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 kommentarer:

Tomas Andersson sa...

En fråga till dig Peter;

Jag anser mig ha rätt bra koll på svensk politik men jag har aldrig förstått vänsterns motstånd mot obligatorisk A-kassa.

Handlar det enbart om att inte stöta sig med LO och deras makt?

CarlB sa...

Naturligtvis har det med LO och deras maktposition att göra. Annars är sossarna med på allt för att styra medborgarna åt rätt håll, men i det här fallet vill man behålla a-kassorna hos fackförbunden. Anledningen är att man lättare kan få in folk i facket på det viset. Sen håller jag inte med folkpartiet om en obligatorisk a-kassa. Staten ska inte lägga i sig vilka försäkringar folk ska ha eller inte. Något personligt ansvar skall man kunna ta.