onsdag 3 mars 2010

Varje socialdemokrat bör testa sin äkthet

Ifylls och signeras av närmast lokaliserade partiombudsman.

ÄKTHETSINTYG
Namn: ____________________________   

Personnr:_____________________

Medlems nr _____________________  


Härmed intygas att ovanstående medlem i Socialdemokraterna har genomgått vederbörliga tester och befunnits uppfylla samhällets särskilda krav som ställs på en sådan. Den granskade sossen har befunnits:
-  återbetalat till Skatteverket ett belopp motsvarande mellanskillnaden mellan gällande lägre skattetabell och den högre som vårt parti föreslår.

  -  utan störande gnäll valt att bo kvar i det till bostadsrätter ombildade hyreshuset såsom hyresgäst.

- har avsatt tillräckliga medel för att vid behov kunna färdas till Apoteket AB:s butik, då läkemedelsshopping i den närliggande Apoteket Hjärtats butik inte är lämpligt.

-  vidtagit aktiva åtgärder i syfte att utifrån principen ”aldrig en sosse först”  ständigt finnas sist i kön till medicinsk behandling.  

-  helt avstått från ansökan, önskemål eller ens tankar om att enligt Skatteverkets regler begära avdrag på skatten för s.k Husarbete i den del som omfattar hushållsarbete som städning, klädvård, enklare trädgårdsarbete samt barnpassning och annan tillsyn.

- vidtagit alla tänkbara åtgärder för att förhindra el från kärnkraftsverk att bidra till hushållets energiförsörjning 

- avstått besök på kulturinstitutioner som efter valet 2006 åter belagts med entréavgifter


Intygas av (ombudsman) ..............................................................
Fler bloggar.  Fredrik Pettersson, Claes Krantz, Calle Fridén , Svensson, Krassman,
Martin Moberg om socialbidrag, S-buzz om siffertrixande, Katarina Nyberg Finn om mysteriet Centern,

Kolla bloggar via NetRoots och Politometern
Intressant? 

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

12 kommentarer:

Tingeling sa...

Hehehe... Jag kom inte längre än till punkt två innan jag insåg mig misslyckad. Borde jag begära utträde ur partiet nu? Innebär min ofullkomlighet att jag är moderat?

Peter Andersson sa...

hmm vi får fundera.. du kanske kan vara "supporter" ?

Tingeling sa...

;-)

Jonny sa...

Kan man inte begära att den politiker som nedvärderande kallar detta pigavdrag och som anser att man ska städa upp skiten efter sig själv etc kan hålla en så pass hög moralisk standard som att man i dessa fall gör just detta , dvs städar upp sin egen skit och undviker att anlita pigor (och drängar) ...

Nej, om det är en S-politiker så har man förmodligen carte blanche att bete sig hur man vill.

Grattis. Gissa om ni bygger på politikerföraktet.

Tomas Andersson sa...

Larv Peter....

Om du inte förstår skillnaden mellan att ”inhämta blanketter, fylla i och begära avdrag” och ”skatten som dras direkt från lönen” då har jag tappat förtroendet för dig totalt.

Säger som kommentarskrivaren ovan; ”Gissa om ni bygger på politikerföraktet.”

Peter Andersson sa...

Tomas
Ja, hos en del är humorfaktorn helt tydligt noll. Har jag ett av tusen inlägg med en smula antydningar till humor och du kommenterar på det sätt du gör, så är det trist. Om det ena eller andra i skattebelastningen erhålls genom ett automatiskt förvarande eller genom ifylld blankett...har knappast relevans i det här sammanhanget.

Jonny: Du har säkert fler idéer om speciallagar för socialdemokrater?

/p

Jakob Fritzell sa...

Helt rimligt.
Vidare borde man väl kunna kräva av de nya moderaterna att de drar tillbaka medlemskap för medlemmar som är arbetslösa och tvingats (eller valt?) att söka socialbidrag.

Anonym sa...

Det var ett jättebra inlägg och roligt.

Viktor sa...

Helt nödvändig deklaration som varje sann Socialdemokrat måste skriva under!

Sen får vi inte glömma att Centerpartister skall vara förbjudna att använda sig av Öresundsbron. Samt att samtliga alliansmedlemmar bör betala tillbaka eventuella avdrag de tidigare gjort för fackföreningsavgift.

Jonny sa...

Vem har pratat om special lagar, jag pratar om moral.

Läs om, försök att förstå ...

Kan man inte begära att den politiker som nedvärderande kallar detta pigavdrag och som anser att man ska städa upp skiten efter sig själv etc kan hålla en så pass hög moralisk standard som att man i dessa fall gör just detta , dvs städar upp sin egen skit och undviker att anlita pigor (och drängar) ...

Nils Dacke sa...

Haha, snacka om att skita i det röda skåpet. Om man resonerar som du Peter så är det ok att betala prostituerade i utlandet för det är ju inte förbjudet osv osv osv. Detta är hyckleri på hög nivå och vi andra är inte förvånade.

Anonym sa...

He he. Vissa är inte här för att läsa något roligt ser jag. De är här för att kasta skit. Klart man blir besviken när man förväntar sig oppositionspolitik och möter humor med självdistans.