torsdag 18 mars 2010

Metrointervjuad om partiers tveksamheter till sociala medier

Ser idag att Simon Sundén skriver om en artikel i Metro (här i pdf) där Göteborgs toppolitiker verkar vara i huvudsak kritiska till sociala medier i valarbetet. Den gamle ombudsmannakollegan och nu kommunalrådet Owe Nilsson tillhör de som uttalar sig och menar att
– För mig är mötet med människor det mest intressanta,
ett sätt verkar det som händer och sker i "ledningarna" till en dator fortfarande oroa, skrämma eller på något märkligt sätt vara "utommänskligt". Samma debatt om huruvida det skrivna ordet betyder något förekommer inte om det sker på ett fysiskt papper. Nedtecknas samma budskap på en blogg som i huvudsak läses på nätet kan ifrågasättandet om det riktiga och rätta pågå i åratal.

samma sätt förefaller mänskliga möten på distans vara helt okey om man med blyertspenna tecknar ner några rader, lägger i kuvert, förser med postens giltiga frimärke och sedan låter brevet distribueras till rätt adress. Men när samma kontakter sker på facebook eller över Twitter verkar kommunikationen blandas med något övernaturligt, till vilket man ska känna tveksamhet.

Jag
håller förstås med Simon, om valstugan på nätet som minst lika viktig som den fysiska på torget. Inser nu också att den intervju som Metro har gjort med mig och som lär komma i morgon blir något av en replik mot de göteborgska partivännerna. Förhoppningsvis en välformulerad sådan.

Kolla bloggar via NetRoots och Politometern
Intressant?     Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,