måndag 29 mars 2010

Snart blir jag Almedalsbloggaren - som trevar efter koll på veckan

har bokningen av logi "i Visbys närhet" löst sig för årets Almedalsvecka som jag tänker bevista i två roller: Semesterfirare och bloggare. Det blir tredje veckan jag besöker den. Partiledartalen blir förstås mina "huvudspaningar", förutom att man träffar en massa härliga almedalsbesökare och på plats aktiva från Sveriges alla håll och kanter. Det lär säkert bli några seminarier, en eller annat lunch och kanske till och med en kall öl på någon lämplig pub i trakten. Självklart besök i det rödgröna centret. I härlig sommarvärme! Annat att ha koll på då? Skicka gärna förslag och tips!

Just nu lite funderingar på hur man ska hålla koll på flödet av nyheter, seminarier, partiutspel, organisationsutspel osv. Jaja, "begränsa dig", är ett råd till mig själv. Men tänk om man missar något? Tar gärna tips på lösningar. Kanske blir det Fokus och Gullers mobilapplikation som blir räddningen. Tack i så fall för tipset, Makthavare.se som kanske med det omnämnandet inte stämmer mig för varumärkesintrång med min lilla egentillverkade knapp. Det är skillnad på "Almedalsbloggen" och "Almedalsbloggare". (?)

Min
blogguppladdning för det kommer att vara några postningar med analyser(!) och gissningar om partiernas utspel och genom att jag berättar om intressanta tips inför veckan. Med stor medvetenhet om att jag kommer att missa mycket trots försök att ha koll. Jag är inte heltidsbloggare... Än så länge är kalendariet inte öppnat.

Nybloggat om Almedalen 2010:
- HBT-sossen om rödgrönt center vid Hamnplan 5 och rödgrönt mingel under veckan. (se Rödgröna sidan)
- André Assarsson ska också dit, och tipsar om Resuméartikel om Fokus app..
- Årets lobbyist ska förstås presenteras..Återkommer säkert med spekulationer...
- SPÄNNANDE: JMW kommer att bevaka de sociala medierna särskilt..
- JMW skriver om Twitterflöden:  Det kommer säkert slå rekord i Almedalen i år...
- Politometern listar förstås en rad inlägg...
- Vet inte (vet du) om hashtaggen på twitter blir denna?
- Ska man föresten lista sig som journalist?
- Knuff listar också inlägg..
- TV Almedalen finns förstås..bl.a med tips om användning av sociala medier i Almedalen. Helene är med.. :-)

1 kommentar:

Mary X Jensen sa...

JAg kommer dit så vi ska i alla fall boka in en fika. Man och vuxen son hänger med.