tisdag 30 mars 2010

Fortsatt rödgrön ledning - men vill man ha ny regering får man jobba

Ser att United Minds berättar om borgerliga framgångar och omvänt, ett dystert, rödgrönt fall i väljaropinionen. Fortfarande har de rödgröna ett övertag. Men Sverigedemokraterna skulle bli vågmästare. Jag tolkar mätningen som att det är storstadsväljare, inte minst i  Stockholm, som bestämmer sig för att trots allt ge Reinfeldts regering sitt stöd. Märkligt förstås. Något som visst kan ändras fram till valdagen. Men för den som önskar en ny politisk färdriktning för Sverige gäller det att göra grovjobbet i valarbetet.

Kolla bloggar via NetRoots och Politometern
Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

10 kommentarer:

Anders Utbult sa...

Såpass små och motsägande varandra som opinionsmätningarna är just nu är det nog bäst att vänta till polls of polls innan man säger något om generella trender. Enligt United Minds förra var gapet 8,6 % - mycket större än andra mätningar, och SD var under 4 %-strecket i mätningar förra veckan...

Anders Danielsson sa...

En blixtsnabb Poll of Polls för hela mars kommer i så fall här, så raskt räknat att den helt enkelt är ett medeltal av de senaste mätningarna från de sju regelbundna instituten:

M 28,0 (-0,3)
Fp 6,5 (+0,1)
C 4,7 (-0,2)
Kd 4,8 (+0,3)

S 33,5 (-0,3)
V 5,7 (+0,1)
Mp 10,3 (+0,3)

Sd 4,3 (-0,4)

Alliansen 44,0 (-0,2) Hela högern 48,3 (-0,6)
Rödgröna 49,5 (+0,1)

Tokmoderaten sa...

...och så fort siffrorna är till er nackdel så kommer skönmålandet fram. När Alliansen rasar så är allt som står i United Minds sant och korrekt. Hujedamig.

Fredrik Jansson sa...

United Minds undersökningar ska man alltid vara skeptisk till (oavsett vem som gynnats i senaste mätningen). Det svänger ofta och dramatiskt. Det är knappast en slump att de anlitas av en kvällstidning som lever på att sälja lösnummer. Det är så att säga av ömsesidigt intresse för United Minds och Aftonbladet att det blir dramatiska siffror, de ena vill sälja sina undersökningar, de andra vill sälja lösnummer.

Anonym sa...

Ja, det visar väl tendensen i grova drag, även om det svänger lite hit och dit. Trist med dessa lösnummersförsäljningar som får styra för mycket. Men visst är det bara att fortsätta jobba på för en rödgrön seger i höst när det mer "riktiga resultatet" visar sig.
/gt

Roger Jönsson (S) sa...

Jag tror att vi kan vända det som håller på att ske. Det gäller att vi pratar om vad vi är bra på men också fortsätter att visa på att det alliansen säger är inte samma sak som man gör.

Nu visar det sig att Förbifart Stockholm kommer nog stockholmarna själva att få betala det mesta av, närmare 23 miljarder kronor.

Jag skriver om det här: http://rogerjonsson-s.blogspot.com/

Fortsätt ditt goda arbete Peter!

Mvh

Roger Jönsson (s)
Ystad

Christian Ottosson sa...

Det kan vara klokt att förhålla sig något skeptiskt till mätningar från United Minds, de bygger väl enbart på webmätningar? Men säkert en normalisering på gång under våren, och spänningen stiger. Jag hoppas mest på ett så hälsosamt debattklimat som möjligt...

Nemokrati sa...

Det var en väldigt bra video med Michael Moore - jag tror det var på Politikerbloggen - den intervjun kändes uppriktigt. Han uppmanade oss verkligen att behålla vår välfärdsmodell och slippa få det disastersamhälle som breder ut sig allt mer i USA - med enorma klyftor mellan fattig och rik, allt mer våld och kriminalitet, och sämre och sämre skolresultat.

Nemokrati sa...

Webmätningar tror jag för övrigt inte ett enda dugg på. De ger en oerhört skev bild. Det är ju så få som är ute på nätet. Endast 5 % av befolkningen deltar i debatten. Resultat kan till och med vara mycket missvisande vid telefonintervjuer o likn - beroende på tidpunkten, val av dag osv. Det krävs väl väl valda parametrar vad gäller urvalet för att det skall vara tillförlitligt; både vad gäller vilka som intervjuas, när de intervjuas och hur de intervjuas, inte minst frågan måste ju vara precist formulerad. "Vilket parti skulle du rösta på om det var riksdagsval i dag" typ.

Henrik Vallgren sa...

Det är tvärtom: får vi en ny regering kan vi sluta jobba.