Att moderaterna 2006 intresserade sig för jobben kanske inte är något man idag vill påminnas om. Det där med "fler i arbete" och "färre i utanförskap" blev tvärtom"
Detta till trots försöker man ändå hålla i frågan och göra om succén från 2006. Konflikten ska sättas mellan "arbete" och "bidrag". Det sista vet vi vad det betyder i form av tuffare villkor för den som är sjuk eller arbetslös. Trots det verkar många väljare ännu inte ha bestämt "bästa parti", även om regeringspartiets moderaternas siffror kan tyda på att deras väljare bestämmer sig tidigare. Den stora gruppen är fortfarande de som inte har bestämt sig. Med ett halvår kvar till valdagen och med ett opinionsläge där de rödgröna har en stabil och uthållig ledning.
Det finns en viktig skillnad, också antydd i mitt gårdkvällsinlägg: Henrik Oscarsson säger till Ekot:
- Det är viktigt att uppfattas som det parti som har den bästa politiken på just det område som kommer att dominera valet. Det är sånt som kan generera röster i samband med valrörelsen.För socialdemokratin har jobbfrågan och kampen mot arbetslösheten alltid varit överst på dagordningen därför att den är viktig för människor och viktig för tillväxt och välfärd. Den har aldrig stått överst på vår dagordning som en politisk "one-liner" som främst konstruerats för att vinna röster.
Läs mer:
- SIFOS mätning
- DN om jobben och statistiken
- DN om en jobbdebatt
- Peter Högberg som har bloggat
- Johan Westerholm har gjort detsamma
Kolla bloggar via NetRoots och Politometern
Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om politik, jobb, arbetslöshet, val 2010, valet 2010, socialdemokraterna, moderaterna, opinionen, opinionsläget