måndag 20 april 2009

Första maj-plakat ställs åt sidan..och bonusar i vin&sprit...

Man ska ha mycket stor respekt för människors känslor. Även om vreden riktas mot "de egna" så är känslor just känslor. I bästa fall förstår omgivningen. Visst kan förtroenden naggas i kanten eller haverera, både efter faktiska händelser och om den bild som medierna sätter gör en förbannad. Men ett inställt första maj-firande med hänvisning till AMF-skandalen är trots allt en reaktion som jag inte begriper.

Sverige står inför massarbetslöshet och leds samtidigt av en regering som vunnit valet på jobb och minskat utanförskap. Sverige får en vårbudget utan satsningar på utbildning och aktiva åtgärder. Sverige har en finansminister som ena året slår ner oppositionens varningar om kris och året efter ska hantera den allvarligaste krisen på mycket länge. Sverige står inför försämrad kvalitet i välfärden när regeringen först sänker skatter utan att ha råd, sen vägrar ge kommunerna tillräckliga resurser. Sverige är ett land där klyftorna växer dramatiskt på grund av den politik som förs av regeringar och kommunledningar av blå kulört. Sverige ska tillsammans med andra länder möta akuta klimathot och har samtidigt en regering som vill skyffla hela ansvaret på andra, fattiga länder.

Ur det perspektivet har jag oerhört svårt att tänka ens tanken om ett inställt första maj-firande. TIllför man också det än mer sporrande: att det finns en annan framtidsinriktad politik att slåss för och att vinna väljarnas stöd för, så blir de undanstoppade fanorna och plakaten ännu mer märkliga.

ps. den minnesgode minns att jag tidigare har efterlyst att Svenskt näringsliv som har styrelseordförandeposten i AMF Pension har fått passera mediernas glasögon helt utan att ställas till svars. Det är absurt.Läser också att Vin & sprit gett bonusar med Odells vetskap...det blir väl tyst? För nu verkar man stoppa eländet.(säger Dn också)

Läs mer i Expressen, Svd,
Blogginlägg: Kjell Hanseklint, Kent Persson,(ett litet annat perspektiv :), Alexandra Einerstam, Eva-Lena Jansson, politikerbloggen. Fler blogginlägg genom Knuff.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,