söndag 12 april 2009

Ebba von Sydow pressar Fredrik Reinfeldt mållös?

Nej. Några bloggar hinner statsministern in läsa. Han bär inte Acne-jeans och röda hängslen som i "inför valet-stylingen" längre. Han vill gärna ha Anton Bergh-chocklad till påsk. Han är balanserat glad över positiva opinionsvindar. Han har träffat Obama på riktigt, väldigt kort, och han har träffat Daniel Westling, flera gånger faktiskt! Hans bästis i politiken heter Anders Borg och de träffas också privat. Han börjar dagarna halv sex och läser både tidningar och ser på nyheter på TV. Men som sagt, bloggarna har han tvingats sortera bort. Han tycker att dansandet inte är någon stark sida och han tränar fyra gånger i veckan. Om han finns vid din sida under en middag så frågan han vad du "håller på med" och visst, han är skojfrisk.

Ebba von Sydow har intervjuat statsminister Fredrik Reinfeldt i Expressen. Man får ta det som det är. Att förvänta sig skarp skjutjärnsjournalistik här eller ens frågor som är politiskt viktiga är kanske för mycket. Det är inte Ebbas område, direkt. Ska svaren på de frågorna, om jobben, om utanförskapet och om regeringens politik i övrigt få sina berättigade svar, krävs nog en omsvängning från de politiska journalisterna på "de stora nyhetstidningarna". Jag hittar i alla fall en intressant kommentar av statsministern.
Även om vi är en aktiv regering som gör sådant som är klokt, så finns oro och ilska i svenska samhället över att det brister i rättvisa
Möjligen fortsätter Ebba någon kommande intervju med att gräva djupare i Reinfeldts uttalande. Eller så tar någon annan journalist över: vad är det för brister som statsministern upplever i dagens Sverige? Den där oron och ilskan: vad bottnar den i? Och framför allt till en statsminister som är ansvarig för politiken i Sverige: Vad tänker han som har makten göra åt det?

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,