torsdag 23 april 2009

Ställ Schlingmann till svars om värderingar och jobben

I dagens Korseld ska Sanna Rayman och Katrine Kielos sätta Per Schlingmann under press. Det borde räcka med två teman för att täcka programtiden: Fortsätt Mats Knutssons fortfarande obesvarade frågor om vilka värderingar som styr de s.k. nya moderaternas politik - och därmed också alliansens politik. Och pressa Schlingmann om jobben och det växande utanförskapet.

Värderingarna: Reinfeldt har undvikit att svara på de nya moderaternas värderingar: Vad styr politiken. I partiledarutfrågningen fick Reinfeldt frågor om detta som jag kommenterade här. Vad säger det i grunden - på djupet - om ett parti som lägger förslag om sänkt a-kassa, sjukförsäkring och sänkt bistånd till världens fattiga medan man samtidigt sänker skatter så det visslar om det för de som redan har det mer eller mindre välbeställt. När de nya moderaterna lanserades sa Reinfeldt som för att lugna partiets kärnväljare:
"Vi är inte ute och vandrar utmed höger-vänsterskalan. Vad som möjligen smugit sig in är en fundering i tidsperspektiv som handlar om i vilket tempo vi kan förändra med bevarat väljarstöd
Läs det om igen. Det är oerhört avslöjande för vad allt prat om förnyelse handlar om. Fråga gärna Schlingmann om det.

Den andra frågan är självklart jobben. Det räcker att vara kort: "Ditt moderata parti vann valet på löften om fler jobb och minskat utanförskap, utan reservationer. Nu blir det färre jobb och ökat utanförskap. Vilket svar ger du till de väljare som nu är upprörda över den gigantiska ravinen mellan vallöften och verklighet?". Följ gärna upp med att ställa honom till svars för det totala och fatala misstaget att tro att sänkt skatt skapar himmelriket. 85 miljarder i just sänkta skatter gav ingen fart på tillväxten. 85 förlorade miljarder till välfärden följde samtidigt som massarbetslöshet nu hotar. Det finns oändligt många som är nyfikna på svaren.


S-bloggar om jobben här och hos Johan.
Läs också Sannas
blogg. Läs om Katrine. Svd:s ledarblogg här.

Intressant
? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,