tisdag 4 januari 2011

Mitt i Huddinge 4/1 2011 - ger tankar om medielandskapet

En bra illustraion av hur illa ställt det är med den lokala politiska bevakningen i några av landets största kommuner: jag bor i och är ledamot av Huddinge kommunfullmäktige. Vi är en kommun med snart 100.000 invånare. Samma dag som fem stora kuvert med handlingar till årets första sammanträde kommer i brevlådan, ligger där också en mycket tunn lokaltidning.

Det som fullmäktige ska ta upp intresserad många kommuninvånare. Projektplan med var och när det ska byggas bostäder och annat. Hela kommunplanen med prioriteringar för de kommunala verksamheterna under året. Bara de två ärendena hade säkert kunnat fylla en halv tidning. Men idag är det ingenting om detta.

Den stora
nyheten är någon slags central artikel för alla tidningar i regionen, om inställda rättegångar.
På insändarsidan fortsätter kritiken om snö, denna gång mot fastighetsägare som lägger ut snö på gatan. En annan insändare - anonym- ifrågasätter om kommunens pris "Årets pedagog" verkligen borde ha tilldelats bland annat skolmåltidspersonal vid Segeltorpsskolan. Underförstått, "har de verkligen pedagogisk utbildning..."

"Politiker sexofredade sin exflickvän" är den lokala nyheten med stort N. Det är en icke namngiven och vad jag förstår före detta med förtroendeuppdrag som skickat sms och mailat med "grovt sexuellt innehåll". Rättegång den 9 februari och vad jag kan uttyda av artikeln en nyhet som inte föranleder något "ingripande" inom något parti efter som det rör sig om en före detta.(parti ej angett)

Förutom detta är det väldigt lite att läsa.

Tidigare Mitt i Huddinge-kommentarer.
- 21/12- 2010
- 28/12  2010

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , ,