söndag 9 januari 2011

Min löpväg blev plötsligt en avspärrad mordplats

[uppdaterad]]Söndag, i de nya tiderna av motion och träning en dag för långpasset. "LSD". "Long Slow Distance."

Hade fixat till en fin runda i det praktiska programmet på Funbeat. En stränga på runt 16, hade jag fått ihop. Det blev en härlig runda. En aning tungt de sista kilometerna och min tanke efteråt är att jag nog inte har varit uppe på de här längderna av löpning på många år. Men nu, nio dagar efter löpstoppet...Fler har böjat. Under turen idag mötte jag fem andra löpare, något som signalerar att Huddinge vaknar till liv efter viss vinterfrånvaro från löparrundorna.

Dagens runda blev nu nästa 18 km. Delvis på grund av att jag var tvungen att kasta om den. När jag på "utvägen" passerade korsningen Bergavägen- Vistavägen- Talldalsvägen så var den förstnämnda avspärrad av ett blåvitt polisband. En civil skåpbild stod vid vägkanten där ett tält och presenningar var uppsatta. En bit ifrån - nyfikna i bilar och en man med kamera och stort objektiv. Kanske bilden i Expressen..?

Jag fick kasta om turen och valde i stället för en hemväg från Vårby över Glömstafältet att springa över Kungens kurva och sedan "Brandvägen" till Huddinge centrum. Totalt en runda på 17,75 km. Men det känns bra, utom då möjligen att löpturen den här gången "stördes" av en mordutredning.

Mer i medier:
DN, SvD, AB,

Uppdatering: Ser till min sorg att jag glömde det viktigaste: I Vårby fick jag draghjälp av några killar i 13-14-årsåldern som till ivriga hejanden och draghjälp vid min sida gjorde att jag fick krafter tillbaka..Tack killar! Jag springer förbi igen!

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,