tisdag 4 januari 2011

Alliansen och överläggningar med SD?

Riksdagens utredningstjänst har räknat. Det handlar om voteringar i riksdagen och hur det ser ut med stödet från SD. Kartläggningen visar att partiet vid de flesta tillfällen har röstat med alliansen. Sverige har en minoritetsregering. Ibland kommer det bort lite i debatten. Och såna här undersökningar kan ibland vara lite korkade. I kommuner och landsting, precis som i riksdagen, fattas de flesta beslut i enighet. En del ärenden blir det debatt om och en del voteras om. Kartläggningen kan möjligen, som också Sven-Erik Österberg säger i Aftonbladet, vara mer en dementi och kontring om påståenden att (S) skulle samarbeta med SD. Nu är det väl också så att partiet (S) har betydligt mer angelägna uppgifter att pyssla med internt.

En sak i Aftonbladet "stör" mig nästan ännu mer än voteringssiffrorna: Enligt Österberg finns indikationer på överläggningar mellan allianspartierna och Sverigedemokraterna. Jag är väldigt nyfiken på detta. Vad är det för indikationer? Och om nu (S) gruppledare i riksdagen uttalar så? Vilket svar får han då från allianspartierna? Om det stämmer.

Ibland får jag en ilande känsla av att både andra partier och medier alltmer börjar acceptera Sd som ett parti som många andra. De grunder som partiet vilar på, med främlingsfientligheten som fundament, blir därmed mer och mer legitimerad i Sverige. Jag köper inte det.

Fler som bloggar: Alliansfritt,
Mer i DN, SvD

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,