fredag 22 oktober 2010

Hägglund amputerar partiets själ och hjärta

Kan förstås inte låta bli att, så här före "familjemiddagen" skriva kort om dagens politiska sensation". Jag skrev i ett inlägg i morse om KD:s "förnyelse": En Hägglund som driver kravet att vårdnadsbidraget ska skrotas? Nej, knappast." Det verkar som jag fick megafel.

Kristdemokraterna ÄR på något sätt vårdnadsbidrag "personifierat". Den tretusenkronorscheck som partiet ville dubbla och göra till kommunalt tvång, förvisso mot Hägglunds och partistyrelsens vilja. Här i Huddinge har "reformen" fått en tydlig illustration när majoriteten har valt att lägga anslaget på 3 miljoner för bidraget till förskolenämnden. Det blir väldigt enkelt att se å ena sidan brister i personaltäthet och stora barngrupper och så den andra sidan med det i och för sig i sammanhanget fjuttiga bidraget.

Överorden som partiet har skallat fram genom åren om nästan "förtryckta" familjer som påtvingas förskola men inte "hemmafrubidrag" har ekat högt. Fram till för fyra år sedan var det "sossesamhällets fel". Nu ska även Hägglund in på det spåret. Den socialdemokratiska reformismen har nått väldigt långt i vårt svenska samhälle. 

Fler som skriver:
Alliansfritt, Peter Högberg, Fia Arkelsten om Kd:s idédebatt, liksom Martin Moberg,

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,