lördag 16 oktober 2010

Alliansregeringens bakslag i riksdagen

Reinfeldts alliansregering verkar ha åkt på en första förlust i riksdagen under fredagen. Det väcker förstås tankar om framtiden och inte minst om hur det politiska landskapet i Sverige kommer att påverkas. Riksdagen blir allt mer intressant men det är knappast någon seger för demokratin med Sverigedemokraterna som "störningsmoment". Gårdagens förlust gäller hur den svenska regeringen skulle föra fram sina åsikter om sysselsättningspolitiken i EU.

Annars verkar rapporterna visa att Sd agerar i riksdagen som i exempelvis min kommun. De är tysta. Saknar förslag. Kommer försent. Möjligen något som beror på ovana men, som bristerna på förslag här i Huddinge fullmäktige visar, så är det nog minst lika mycket att partiet egentligen bara har en drivkraft. Att tala emot invandrare och företrädesvis dito av annan "kulturkrets" än den som firar julafton, midsommarafton och tittar på gamla svenska fornminnen.    

Om detta kan man kanske skämta. Men i grunden är det mycket allvarligare än så att ett främlingsfientligt parti nu tillåts "styra och ställa" i den svenska riksdagen. Deras riksdagsinträde gör det ännu mer angeläget med kampanjer som "Vi gillar olika", 328.055 "gillare" på Facebook.

Mer:

AB: Åkessson på Nobelmiddag? Åkessson till kungen på middag.

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,