onsdag 13 oktober 2010

"Sjukförsäkringen ligger fast"

En i sak viktig artikel hittar jag på Aftonbladets debattsida. Men oerhört märklig vinkling. Temat är sjukförsäkringen och den kritik som mycket berättigat framförs mot de allvarliga brister som finns i systemet. Artikelns udd är dock inte riktad främst mot den regering som är ansvariga för eländet utan mot (S). Kritiken är att inte oppositionen efter valdagen har ägnat tid åt frågan, som antyds i debattinlägget. Någon form av hyllning går i stället till regeringens socialminister, KD:s Hägglund, som "har nämnt de sjuka"(!) Sanningen är ju att Hägglund som medlem i regeringen har vikigt sig för de tyngre moderaterna och ställer upp på politiken.

Skribenten, den avhoppade moderaten Lars Sjöblom som har blivit rikskändis på att vara "enskilt exempel" i valdebatten, borde idag läsa och lyssna till just den regering som ansvarar för sjukförsäkringen. Till Ekot säger statsrådet Kristersson att "reformen ligger fast". Han tänker inte vidta någon snabböversyn utan sätter sig gärna med "förstoringsglas" för att hitta detaljer som kan justeras. Men några principiella förändringar, som att ta bort den så kallade stupstocken, är definitivt inte aktuellt.

I inslaget kommenterar också Emelie regeringens besked. Emelie som till blogginlägget "Sveket" fick stort genomslag och då 2200 kommentarer på sin blogg. I dag är det mindre, när nätets dolda kommentatorer och en och annan rättshaverist, bedriver sina enskilda motkampanjer.

Jag vet att (S) och andra i oppositionen kommer att fortsätta driva på för en bättre och tryggare sjukförsäkring. Inte minst blir ju det när gårdagens budget får sin motbild i form av motioner till riksdagen. Det är den regeringsbudget som är lagd, den politik som vann valet och den regering som fick makten, om än med knapp marginal, som ska ställas till svars för eländet också nu efter valet. Före hjälpte tyvärr inte.

- DN i förrgår om "Omöjligt uppdrag".
- Bloggar: Anna Vikström som har läst budgettexten om sjukförsäkringen.,

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,