söndag 22 augusti 2010

Orimligt av SvT:s Agenda att göra en SiewertDet var sannolikt Sveriges Television och Siewert Öholm som gav ett främlingsfientligt parti plats i Sveriges Riksdag mellan åren 1991 till valet -94. I någon form av absurd uttolkning att "demokrati" innebär rätt till åtåvärda platser i debattprogram blev hans insats den kanske viktigaste språngbrädan som gjorde att de politiska clownerna Ian och Bert. SvT, det av licenspengar finansierade public serviceföretaget, kan i dag har gjort samma sak för ett parti med samma tragiska värderingar. Sverigedemokraterna.

Den
som har läst inlägg här förut har kanske sett att jag hela tiden har varit mycket tveksam till talet om att "ta debatten med" Sverigedemokraterna. Att tala om de frågor som partiet spelar på är en annan sak. Men den skrämmande synen man har på människor med en annan bakgrund, den malätna synen på Sverige i förhållande till omvärlden och den egna övertygelsen att man måste finnas för att rädda fornminnen och svenska helgdagar, borde utesluta SvT från att bjuda in denna krets. Ändå gör man det.

Kvällens "debatt" var given på förhand. Inte ens Schyman kan prata sönder de föraktfulla uttalanden som hela Sd bygger sin argumentation på. Kopplingen "våldtäkt - invandrare" har väl Åkesson gjort i hela sitt liv och kunde rabbla medan han blev stum på besked när han fick frågor om den svenska "kadern av våldtäktsmän". Att svensk public service snällt anpassar sig till den polering som partiet  har gjort för just få de här tillfällena att tala sitt mörka budskap är djupt beklagligt. Inget parti är garanterat ett plats i de olika inslag som program som Agenda sänder. Att då medvetet ge ett främlingsfientligt parti utrymme och en garanterad uppmärksamhet är egentligen skrämmande.


Medier. Exp, Ab,

Fler som bloggar
: Ulf Bjereld, Andreas Johansson Heinö,


Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , ,