torsdag 26 augusti 2010

Maud Olofsson: Jobbpolitiken utanför manifestets skarpa delar

Det har varit en tung politisk dag. Avslutningen med ett lyckat framträdande av Mona Sahlin i partiledarutfrågningen. Och tidigare på dagen det så det efterlängtade manifestet från de borgerliga partierna. Flera har haft tid att penetrera förslagen i detalj, exempelvis Johan Westerholm eller Alliansfritt. De senare med särskilt omtanke om oss som söker enkelt tillhandahållen information.

Redan i lunchinlägget noterade jag att alliansen döper ett papper till "jobbmanifest" men som själva verket är ett urvattnat förhandlingsresultat med sänkta skatter före välfärden som hela "kärnan". I och för sig formulerar finansministern en sammanfattning som han verkar tycka är en bra sammanfattning. "Man ska arbeta och inte supa":

Men vad gör egentligen Maud Olofsson i SvT:s Aktuellts 21-sändning? När hon ska beskriva manifestets "jobbsatsningar" lämnar hon direkt de skarpa förslagen och kommer in på det som beskrivs som osäkert, "inte löften" och "reformambitioner". Där, utanför det skarpa och konkreta, ligger enligt centerledaren och Sveriges näringsminister den politik som ger jobben. Frågan är väl vad den politiken gör där? Efter? Osäker? Otydlig? Om det nu är en jobbskaparpolitik som inte behöver finansiering därför att de dynamiska effekterna ger oss mervärden trots "mindre pengar in". Det där uttalandet av Olofsson kommer att citeras.

Fler bloggar:

Peter Högberg, Emil Broberg, Peter Johansson, Martin Moberg, Stefan Wikén, Krassman,.
- Edvin förvånas över att jobben inte noterades av oppositionen vid kommentarerna om "jobbmanifestet". Inlägget ovan visar förklaringen. Det fanns inget att kommentara på den punkten.
- Jonas Falk har hittat något om jobben. Manifestrubriken?

SvD. AB, Exp, AB; analys,
- Hela manifestetr.
- Rödgröna kommenterar.

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , ,