fredag 20 augusti 2010

Att granska resultat är också en del av valrörelsen

Läser man Svenska dagbladets ledare, som jag också bloggade om r, så får man en bild av alliansens kamp om reformutrymmet. En månad före valdagen, med ett oerhört jämnt läge i väljaropinionen, verkar Reinefeldt leda en splittrad samling blåpartier. Samtidigt som vallöften haglar i alla riktningar inleder SvD, näringsbilagan, en granskning av de löften som förra valet ställdes ut till näringslivet. (ej på nätet).

Utvärdering
av den mandatperiod som vi nu lämnar bakom oss är en del av underlaget till väljarna inför valdagen. När det gäller näringslivet ställde partierna i regeringen ut 172 punkter med förbättringar. Dagens redovisning i SvD berättar om sänkta skattelöften till företagen som kritiker ser som enbart en omfördelning. Det handlar om ett regelförenklingsarbete som gått långsamt, om en tågkaos trots skryt om satsningar på infrastruktur osv.

Det finns stor anledning att fram till valdagen lyfta olika analyser av hur den förda politiken har påverkat människor och företag i Sverige. För visst kan det ges bilder som inte riktigt överensstämmer med allas verklighet. SvD skriver exempelvis att arbetet med regelförenklingar, som ses så positivt av regeringen får en helt annan bild "utanför regeringen". Så kan det vara på många områden.

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,