måndag 8 november 2010

En propagandaminister imponerar inte

När moderaternas förre partisekreterare utnämndes till "propagandaminister" av Reinfeldt använde jag beteckningen i ett inlägg. Ser idag att det verkar ha spridit sig ända till Svenska Dagbladets ledarsida som använder beteckningen i något av kritik till det som nu pågår i alliansen. En bubblande rörelse som inte verkar riktigt hemma när "sossefieringen" av de borgerliga håller i sig. SvD fortsätter debatten och skriver om läget i Regeringskansliet:
Att Per Schlingmann har blivit ”propagandaminister” är ett tecken i tiden. Regeringens budskap ska ut. Med ett hårddraget maktpolitiskt perspektiv finns dock en påtaglig risk för att idéer hamnar i skuggan till förmån för pragmatisk konfliktminimering. Ser vi fram mot valet 2014 behöver Alliansen mer borgerlig sälta.
SvD:s Claes Arvidsson ser kristdemokraterna och talet om "verklighetens folk" som den där sältan inom borgerligheten. Dessvärre för såväl kristdemokrater som för borgerligheten verkar ju väljarna på valdagen ha gett uttryck för något helt annat. Och den nya funktionen som propagandaminister för att kommunicera regeringens politik verkar inte imponera ens på SvD. 

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,