Man kan förstås ha principiella invändningar mot ett statligt engagemang i bröllopet. Och mot monarkin i sig. Jag tror ändå inte på det "lönsamma" i att vare sig göra motståndet till monarkin till valfråga, men heller inte bröllopet. Ett alltför direkt utnyttjande kan slå tillbaks.
Ändå kan Reinfeldts räddning kvar vid makten blir den glättade bild, utan svåra politiska frågor som sjukförsäkring och arbetslösheten, som bröllopsyran garanterat medför. Jag brukar upprepa att väljarna är kloka och förnuftiga. Jag tror inte på någon nedlåtande teori om väljare som ser en moderatledare fira kronprinsessan automatiskt ger "plus" på moderatkontot. Men val handlar mycket om bilder och medialt utrymme. Några veckor utan medialt intresse för "trist, svensk politik" när så mycket finns att skriva om de vackra, lyckliga, kungliga..kan påverka om än marginellt.
Så var det det där med mediabilden av statsminstern själv. Redan Niklas Svenssons artikeln ger en föraning:
Det är en avspänd och skämtsam statsminister som tar emot Expressen i gästrummetReinfeldt upprepar "haha" på fler ställen och i ljuset av det kungliga kan frågor om utanförskap och jobb ställas åt sidan. Ett kungabröllop ska faktiskt vara en lyckans dag för hela folket. Och för en regeringschef med stor risk att förlora jobbet.
Kolla bloggar via NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om politik, det kungliga bröllopet, val 2010, valet 2010, fredrik reinfeldt, moderaterna, opinionen, opinionsläget
1 kommentar:
Kungabröllop? Ska kungen gifta om sig?
/ingridcarlsson, motala
ingridcarlsson.motala@spray.se
Skicka en kommentar