tisdag 20 april 2010

De rödgrönas ledning i Stockholm

De rödgröna skulle vinna valet i  huvudstaden om det var val idag. Låt vara med en liten övervikt. Men ändå. Läser om gårdagens mätning som Mitt i-tidningarna publicerade. (här DN)
48,6 procent att de skulle rösta på den rödgröna oppositionen, medan 48 procent skulle rösta på den borgerliga alliansen. Det innebär att de rödgröna vunnit drygt sju procentenheter sedan valet 2006, medan alliansen tappat sex procentenheter.
Det är förstås som valet i stort en mycket jämn kamp. Men en ledning kan vara psykologiskt viktig. Och inte minst antyder det att Stockholm faktiskt kan få Carin Jämtin som ledare. Inte illa! Och på torsdag möter Carin moderaternas Sten Nordin i debatt....


Kolla bloggar via NetRoots och Politometern
Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 kommentarer:

Andreas Krohn sa...

Återstår att se hur de siffrorna ser ut efter dagens kapitulation om Förbifart Stockholm.

Leif Ekstedt sa...

MP kan tappa flåset så här i förbifarten. Mona hamnar på rätt sida vad gäller den stora satsningen på att bygga förbifarten
- något som iofs gäller inte bara Stockholm utan hela landet eftersom staten kommer att lägga pengar på genomförandet. En folkomröstning i frågan förefaller vara ett försök att få fler röster från MP:s sida.