tisdag 6 april 2010

En (m)-vinnare är utsedd

Ser det spännande resultatet i Sara Yazdanfars tävling om det "mest moderata namnet" i riksdagen. Vinnare är tveklöst denna: (med Saras motivtext)
Walburga Habsburg Douglas!!!! Det är för bra för att vara sant! Med hjälp av svenskanamn.se (tidsfördrivande sida, ja) har jag tagit reda på att endast 20 personer heter Walburga. I Stockholm bor sex utav dem. (von) Habsburg är en kejserlig ätt och är en gammal riddaradel från Österrike or some shit och – ätten har en egenflagga som är svart och gul. Namnet Douglas har Walburga gift in sig i och även det är en ätt som härstammar från Scottland.
Det är effing BÄST!
Ser att en av motkandidaterna var Helena Rivière, för den breda allmänheten mest känd för sina åsikter om de som hamnar utanför samhället, bland annat exemplifierat med att socialbidrag ska vara "avskräckande lågt". Tvåan motiveras mycket kort:
"Nummer två: Marietta de Pourbaix-Lundin. Talar för sig självt."
Kolla bloggar via NetRoots och Politometern
Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Uppdatering:  Detta inlägg är under djup och innerlig ånger återtaget.

/PA

12 kommentarer:

Wonder Warthog sa...

Walburga H-D största gärning tycks vara att skriva under partikansliets insändarmallar och skicka dom till lokalpressen. När hon vill gå i polemik med opponenter stoppas hon ofta av samma kansli, hon har nämligen en förmåga att trassla till åsikterna en smul!
Titeln "det mest moderata namnet" understryks av "det mest moderata uppträdandet" och "den mest moderata stilen". Nästan en karikatyr på hela moderatgrejjen alltså.

Anonym sa...

Men Peter, vad är det här för skitinlägg? Vad är din poäng med detta?

Maria Hagbom sa...

Jag håller med Kent här - detta var ett riktigt dåligt inlägg.

Fredric Kjellberg sa...

Verkligen pinsamt låg nivå på det här inlägget!

Anonym sa...

Ja det var ett underligt inlägg? Och inte är det 1 april heller?

LSR sa...

Allvarligt talat. Vilket jävla larv. Det är som att ge sig på sossar för att de är tjocka som Göran Persson eller något liknande. Lägg ner...

Sophia B sa...

Det är sådant här som i skolsammanhang brukar kallas mobbing va? I alla fall utformat som en vana. Kvarsittning hade det i alla fall rimligen resulterat i.

Anonym sa...

I en perfekt värld har inte namnet , ursprunget eller etniciteten någon betydelse.

Tycker inte det är så blodigt eller upprörande när Sara Yazdanfar skämtar om detta.

Det finns en allvarlig underton i detta dock som är värt att debatteras.

Ta till exempel skolan som någon pratade om, man kan bli mobbad för att man har ett konstigt namn, ta vidare i arbetslivet där kunniga och duktiga personer som råkar ha fel efternamn inte får jobbet även om man är mest kompetent för att få jobbet, det är också mobbing.

Jag hoppas inte ni är låtsasupprörda utan också att ni lever på ett sätt att ni ger människor chanser i livet om ni sitter på en beslutsposition trots deras namn , trots deras etnicitet. Om människor har en kompetens skall de inte hindras från att få jobb om de har fel efternamn eller för den delen få jobbet utan att ha kompetens men har rätt efternamn.

Anonym sa...

Peter!

Jag upprepar min fråga och jag kommer att göra det tills du svarar.

Vad är poängen och syftet med detta skitinlägg?

Peter Andersson sa...

Som svar på bl.a. din fråga, Kent.
Syfte: noll och intet.
Poängen: dito.
Anledningen då? Ja, möjligtvis något hastigt infall av "kul att skriva något om en SSU.ares blogginlägg". Kanske också för att jag känner Sara och så att säga "läste det med hennes röst". Inser efter detta att bloggarens "tävling" inte av alla ses så lättsamt som jag då, denna morgon gjorde.

Du skriver själv i det inlägg som jag just skulle följa upp att du själv "gör även jag mina misstag. Jag ska tänka efter oftare"

Ungefär den andemeningen - i någon form av etisk märkning av denna blogg, REN BLOGGNING,- är min tanke. Och samma "tänka efter en gång till" är nog en viktig punkt det.

Vad jag förstått av bloggetiken så deletas inte inlägg .Möjligen hade jag gjort det om jag trott att det sågs som okey. Framtidens nätläsare får väl med detta och andra kommentarer uttyda att en morgontrött bloggare som skrattat till åt ett inlägg och citerat..borde just tänkt till en gång till. Om detta återkommer jag.

Anonym sa...

Bra Peter. Då tolkar jag dig att du inser att inlägget inte var så bra.

Vi gör alla fel ibland, jag tycker det är OK om man är bered att backa.

MVH

Kent

Peter Andersson sa...

ja, kent
Jag tror att du tolkar helt rätt. Man lär sig både ett och annat också sent i livet

P