lördag 24 april 2010

Diplomat PR, Kreab och ett falskt brev

Dagen har gått och jag har inte förrän nu haft koll på dagens "negative"-nyhet. Expressens avslöjande om det förfalskade Sahlin-brevet. Det upprör förstås mig och andra som tillhör Sahlins parti. Men (egentligen ganska väntat) är avståndstaganden från mer borgerligt sinnade bloggar ganska obefintliga. Förutom Mary Jensen som tar avstånd och samtidigt kanske förklarar varför Mary är en ledande moderat blogg.

Folkpartiets Peter Eriksson försvarar inte bara brevet utan har själv "för någon vecka sen" fått en variant av brevet.

Expressen berättar om kopplingen till PR-byrån Diplomat.

En av dem som skickat brevet vidare är Gunnar Fröroth, delägare i PR-byrån Diplomat PR, styrelseledamot i Centerpartiets tankesmedja Fores och tidigare aktiv i Folkpartiet.
S-buzz bloggar med rubriken "Vem debiteras för smutskastningen": Jag ser också att Johan Westerholm har haft samma ingång som min tanke var: Hur agerar nu Diplomat PR? En byrå som i sin filosofi tycker sig bidra till att stärka varumärken och inge förtroenden har med dagens "affär" solkat ner trovärdigheten. Vem vill anlita en byrå vars delägare ägnar sig åt det mest negativa sidorna av politiken i Sverige? Och, som Johan Ulvenlöv frågar sig; Vem debiteras?

Denna fredag kan jag inte hitta någon form av dementi från byrån. Ägaren ska kanske just idag kopplas bort från samröre med sin byrå, vars affärer kan påverkas av övertrampet att aktivt medverka med "negative campaigning".

Det borde finnas minst lika stor anledning för de borgerliga att, som Mary, markera avstånd från det "studentikosa" (milt sagt) som tydligen skett på den ledande PR-byrån. Ser att nuvarande VD:n har varit Sverigechef för KREAB, som är intimt och sedan länge kopplad till moderaterna. Carl Bildt har bl.a. varit styrelseordförande. Ett motsvarande övertramp från låt oss säga Arbetarrörelsens tankesmedja låter helt osannolikt och verklighetsfrämmande. Men visst hade samma kritik då varit befogad. Diplomat PR behöver verkligen tvättas.

Efter mitt beslut att sätta REN BLOGGNING-märket, och anpassa mina texter till den hållningen, gjorde jag ett försök att tillsammans med flera bloggare väcka "prasselmedias" självgranskning och etikdebatt. Föga framgångsrikt, kanske. Nu har tydligen kommit till PR-byråernas mer dolda verksamheter. REN PR - något för passande lansering i Almedalen, kanske.

Fler har bloggat under dagen
:
- Hannah Bergstedt om skit..
- Ulrika Falk om argument som tryter.
- Röda Berget om brevet.
- Krassman om en PR-konsult.
- Martin Moberg kommenterar...
- Thomas Gustafson som ryter "Vet hur".
- Johan Pettersson (CUF) är milt kritisk mot det han menar är ett "lågmält" övertramp
- Claes Krantz upplyser om att brevet nått regeringskansliet.
- Peter Högberg vill inte vara med om det är så här.


Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant
Fler bloggar om Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Fibrotjej sa...

Det är ju pinsamt! Alltså, vuxna människor som beter sig som dagisbarn. Kastar spadar o sand på varandra i hopp om att den andre ska springa och gömma sig... *skakar på huvudet*
Finns det inga vettiga politiker alls?

Peter Andersson sa...

fattar inte kommentaren. Om du tycker att det är fel att vi är några som reagerar på den nyheten i Expressen...så har vi olika uppfattningar.

Arne Söderberg sa...

Visst är det sandlådementalitet, men samtidigt är det skrämmande att en eventuellt blivande högsta ledare och statsminister har den bakgrund som beskrivs i brevet. Undra på att man tycker att hennes tal om solidaritet osv blir värsta sortens hyckleri. Om man inte grejar att sköta om sin lilla värld runt radhuset i Nacka, hur ska man då kunna regera hela Sverige?.

Peter Andersson sa...

ja, du Arne. Du bekräftar i alla fall att det i en del kretsar är helt okey att inte pratar politiska alternativ utan föra den typen av dy-argumentation om person som du själv så entusiastiskt bidrar till.

p