onsdag 21 april 2010

Resan i Möjligheternas Sverige

Jag sitter i samma buss som Sveriges nästa statsminister. Mona Sahlin. Ja, om Novus mätning slår in så blir det verklighet. Sahlin har startat valkampanjen, först med en tidig frukoset med journalister, bloggare och personal på S-högkvarteret på Sveavägen. Resan går norrut i Möjligheternas land, det begrepp som inte bara är en nylanserad hemsida utan också ramen för S-budskapet till väljarna. Det gäller förstås att ta tillvara de möjligheterna. Hur vänds arbetslösheten till mer av tillväxt och fler jobb? Hur får människor fler chanser - inte bara en? Och blir möjligheterna något verkligt och påtagligt för alla? Om detta och om kritiken mot den politik som nu förs kommer att prägla S-budskapet.

Att kampanjen startar i röda Gävle får ses som en markering. "Hit ska färden gå", för hela nationen. Nästa stopp i Falun där moderaterna i dag har ledarskapet. Samma sak med signalerna här. "Byt" så kan de där möjligheterna för alla också kan bli verklighet efter valet med nytt styre. Dagens programpunkter, med bäring på tillväxt, jobb och utbildning, är helt rätt start. När framtiden finns i politiken och när möjligheterna och drömmarna lever i kampanjen gör det inget att bussens streamer berättar historien. "Tillväxt sedan 1889"
Fler som är: Johan Westerholm som tror att det är andra saker än ren nyhetsförmedling som bloggandet ska handla om. Det "kryllar" av professionella journalister som åker med. Martin Moberg åker med, Claes Krantz om bloggare i politiska kampanjer, Aurora Gullberg bloggar också, liksom Peter Johansson och Rosemari på Kulturbloggen.. Johan Ulvenlöv håller ihop detta eminenta nätverk.

Programmet resten av dagen:
10.00 Kampanjaktiviteter på Högskolan i Gävle
11.00 Pressträff vid Högskolan i Gävle
12.00 Avfärd för turnébussen mot Falun
14.00 Företagsbesök på Tension Graphics i Falun
15:00 Kampanjaktiviteter på Högskolan i Dalarna
16.00 Avfärd mot Stockholm


Läs mer: Aurora Gullberg skriver från bussen, om möjligheternas Sverige, HBT-sossen är med, liksom Kulturbloggen, Johan Westerholm,  Aftonbladet är också i hälarna på Sahlin..

Kolla bloggar via NetRoots och Politometern
Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

1 kommentar:

David sa...

Detta fokus på TillväxtTillväxtTillväxt...

http://en.wikipedia.org/wiki/Economic_growth
http://sv.wikipedia.org/wiki/Tillv%C3%A4xtteori