fredag 16 april 2010

Prasselmedier får tydligen skriva vilket skit som helst

Jag hann inte fullfölja traditionen i går med inlägg om aktuella opinionsmätningar. Det finns anledning att påminna om läget. "Fortsatt ledning för de rödgröna". I går enligt Demoskop. Det finns trots det saker som inte handlar om politiken som gör att det skulle gå att förklara en ledning för "borgarna". Nej, jag tänker inte på politiken utan på den mediala bilden som ges. Ofta är den möjligen i närheten av sanningen men det finns trista undantag.

Expressen är ett sådant. I går med Marie Söderqvists fullständigt ogrundade inlägg som egentligen är sämre än ett partiflygblad. Hon skriver om en "kris i det rödgröna samarbetet" och dras den befängda slutsatsen:
Det finns inget som förenar dessa tre partiet förutom viljan att styra landet. Och bara maktanspråk är sällan en bra grund för att bygga gemensam politik.
Samma tidning har också en blogg. Man skrev bland annat om Mona Sahlins presentation av talespersoner. Expressenbloggen tycker att
Thomas Bodström – lika seriös som sockervadd.
Sven-Erik Österberg – svensk politiks egen Mr Noboby.
Carin Jämtin – har gjort en slät figur som oppositionsledare i Stockholm.
Leif Pagrotsky – mera känd för barhäng och vimmel än för politik numera..
Exempellistann kan förstås göras mycket längre. Ett sådant såg jag häromdagen. En karikatyr, som förstås är en speciell form av politiska inlägg, handlade om Sahlin och smink. Må så vara  att det är karikatyrens och satirens rätt att jobba med de bilderna. Men DN gjorde fet rubrik på webben. Sahlins mascara blev tung nyhetsrubrik. Så uselt.

Johan
Westerholm drömmer om en ren valrörelse. Jag själv har insett att det är viktigt att själv försöka bidra till en ren bloggdebatt. Därför har jag, med erkännande om tidigare övertramp i  fetstil, deklarerat min blogg med märket "Ren bloggning". Andra, som Annika, har markerat samma önskan. AB nämner fler:

Mary XJ, Kent Persson, Farmor Gun i Norrtälje, Erik Laakso, Emma Opassande och Johan Westerholm är några av de som de senaste dagarna tagit upp hur nätet på många sätt är ett mer generöst ställe att vara på.
Krassman deklarerade sin blogg som fri från personfixering. Martin Moberg tog upp vem som granskar granskarna. Thomas Hartman berörde frågan om "gammelmediernas" sätt att jobba. Frågan är om de stora tidningarna kommer att hänga på bloggosfärens initiativ? Ser du några tecken på det - skicka gärna en kommentar med länk till mig. Jag väntar ivrigt på deras upprensning.

Kolla bloggar via NetRoots och Politometern
Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

1 kommentar:

Johan Ingerö sa...

Öh ja, det är väl klart att de får skriva vad de vill. Trodde du något annat??