lördag 29 oktober 2011

Mp-rör i karriär som får dragkraft av egna politiska beslut

Idag får man väl gratulera Mps förre språkrör tidigare talesperson i ekonomisk politik, Mikaela Valtersson, som blir ny vice VD i företaget Kunskapsskolan. För mig är bilden ganska smal av Valterssons politiska karriär. Det stora framträdandet som fastnat i mitt eget minne var när Miljöpartiet och Valtersson själv gjorde upp med allianspartierna om rätten för friskolor att etablera sig utan större politisk styrning. På den grunden har bland andra Kunskapsskolan växt, självklart utifrån ett eget starkt kapital från storägaren Peje Emilson, "Moderat miljonär" som Aftonbladet skrev.
Mikalea Valtersson ska jobba med bland annat samhällskontakter. Ett lämpligt val.

Det verkar i friskolesektorn vara naturligt och helt utan betänkligheter med kopplingar till makten av olika slag. Jag skrev för en tid sedan om en DN-krönikör som helt utan att skämmas använde tidningens utrymme till att försvara vinster i skolvärlden samtidigt som hon fortfarande kvitterade ut styrelseersättning från ett sådant bolag. Kanske inte någon skandal men osmakligt.

Uppdatering:  Som Anders o Martin mycket riktigt skriver, var Valtersson alltså inte språkrör. Ibland går det lite hastigt...

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,