fredag 14 oktober 2011

Juholt fortsätter med fortsatt förtroende från partiledningen

Så kom då beskedet. Har varit på föreläsning själv men har förstått att mediedrevet har suktat efter någon läcker nyhet att göra feta rubriker av. Nu blev det inte så, i alla fall inte med den av medierna önskade vinkeln. Verkställande utskottet gör bedömningen att det är möjligt för Juholt att sitta kvar samtidigt som de första kommentarerna innehåller medvetenhet om det allvarliga läget.

När plus och minus läggs ihop är det sannolikt det bästa i det läge som är. Det innebär inte att utmaningarna nu är ännu större än efter katastrofvalet. Juridiken som avgjordes i dag (så långt vi nu vet) friar S-ledaren. Däremot har Sveriges största mediala drev någonsin satt bilder hos svenska folket som är omöjligt att förutse effekterna av. Politik ÄR en förtroendeverksamhet. Allt bygger på det. Så oavsett hur rätt S-ledningen har i sitt beslut så kan väljarnas dom bli en helt annan.

Det avgörs av vilket fokus som ligger framöver. Kommer politiken att tillåtas ta över, alternativ till Reinfeldts regering få tala ostört utan skandalernas mörka rubriker? Det bara måste bli så om socialdemokratin ska ha någon som helst chans 2014. Politiskt kommer vi att vara mycket slagkraftiga. Det är hur människors bild av socialdemokratin och av Juholt som ledare kommer att se ut.

"Det var ett lätt beslut" sa åklagaren om nedläggningen av förundersökningen. Möjligen är partiets arbete för "come back" något mer ansträngande. Jag tror ändå att fler som jag tycker att det nu är dags att på allvar starta det politiska arbetet. Då har vi inte råd med fler svarta rubriker.

AB, DN, DN2, SvD. SvD2, Ekot,

Fler som bloggar: Johan Westerholm, Röda Berget, Peter Högberg, Ulf Bjereld,

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , ,