söndag 2 oktober 2011

Mats Odell som Hägglunds utmanare

Så har då partiledarstriden i det allt svagare Kristdemokraterna dragit igång. I kvällens nyheter framkom att Mats Odell, den tidigare bostadsministern, nu utmanar Göran Hägglund om posten som partiledare. Ungdom är inte allt, uppenbarligen. Och frågan är vad Odell betyder som profil för ett parti som borde sträva efter en mer framtidsinriktad profil. Eller ska Odell och KD försöka lägga beslag på positionen som den svenska modellen av tea-party-rörelsen?

Göran Hägglund har gjort sina försök att placera Kd på en ny plats på den politiska kartan. Hans "Verklighetens folk" blev mest i konkretion ett tal om "vårdnadsbidrag till alla". Ramen om politikerföraktet och "jag sköter mig själv-"temat, fick inte uns av fäste i väljaropinionen. Det blev mest konstigt. Och framför allt gav det inget lyft i väljaropinionen och den som läste gårdagens inlägg om byte av Hägglund såg att det mycket handlade om opinionsläget. Mer än personligheten hos Hägglund.

Mats Odell har för mig mest en profil som utnämnd bostadsminister utan att egentligen vilja vara det. "Vi har ingen minister för lastbilstillverkning" och därför, menade Odell, behövs ingen minister för bostäder heller. Ett annat minne av Odell jag har är hans bestämda vilja att driva igenom det privata Arlandabanan i stället för att låta mitt pendeltåg ta vägen dit, till betydligt billigare penning. KD-ledare? Ja, kanske med stöd internt. Tveksamt om det är ett lyckokast i väljarnas ögon.


Mer att läsaDN, SvD, AB, Ekot, SvD, Brännpunkt1, Brännpunkt2,
Fler som bloggar: Göran Pettersson, Mary Jensen, Fredrik Antonsson, Mattias Lundbäck, Thomas Böhlmark, Caroline Szyber, Makthavare.se. Alliansfritt, Annelie Enochson,

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,