Totalt mellan perioden 27/11, 2009-31/01, 2010 har det skrivits inte mindre än 6003 inlägg om sjukförsäkringen (med reservation för hur olika söktermer kopplas). Dessa siffror torde dock ge en rimlig skattning kring omfattningen av debatten. Som jämförelse kan nämnas att det under en månad skrevs drygt 7000 inlägg om FRA, drygt 1100 inlägg om jobbkongressen och drygt 70-talet inlägg om moderaternas arbetsstämma.Vi kan alltså definitvt slå fast att sjukförsäkringsdebatten är en av de mest omdebatterade frågorna i bloggosfären.Inte utan viss förvåning ser jag att min egen blogg har en tätplats i redovisningen. Topp-10 bloggar som skrivit mest om sjukförsäkringen mätt i antal blogginlägg:
Mest länkade bloggar om sjukförsäkringen mätt i antal länkar från svenskspråkiga bloggar med inlägg om socialförsäkringen.1. Peter Andersson - med rätt att tycka
2. Röda Berget
3. Martin Mobergs blogg
4. Den hälsosamme ekonomisten
5. Under den lugna korkeken
6. Claeskrantz.se
7. Högbergs tankar
8. Ett hjärta RÖTT
9. lena alun
10. Kommunisternas blogg
1. peterlandersson.blogspot.com 154
2. www.rodgron.se 136
3. ilsemarie.wordpress.com 131
4. mitt-i-steget.blogspot.com 102
5. www.alliansfrittsverige.nu 77
6. kentpersson.wordpress.com 76
7. hogbergstankar.blogspot.com 76
8. www.s-buzz.se 63
9. veronica-palm.blogspot.com 53
10. krassman-inyourface.blogspot.com 42
- Johan Westerholm om de saknade alliansbloggarna...
- Alexandra Einerstam om kartläggningen...
- Martin Moberg tror att debatten fortsätter...
- Monica Green skriver också och Veronica Palm kommenterar morgonens artikel som jag bloggade om här.
Kolla bloggar via NetRoots och Politometern
Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om politik, moderaterna, christina husmark-pehrsson, val 2010, valet 2010, sjukpenning, sjukförsäkring, försäkringskassan, arbetsförmedling, utanförskap, skatter
4 kommentarer:
Peter, du håller en hyggligt seriös profil, så att du använder den där undersökningen är mycket förvånande. Men du kanske inte förstår statistik.
"Det finns tre sorters lögner. Lögn, förbannad lögn och statistik”
Mark Twain (1835-1910)
Försöket att göra nätet till ett statistiskt material och redovisa ”mätdata” är antingen gagnat att frälsa de redan frälsta eller baserat på ren okunskap. Källa, sökord, mätmetod… ALLT är rena snömoset. Webben lämpar sig överhuvud taget inte för kvantitativ analys. Kanske Kamrat Östros, som var så upprörd över statsministerns sysselsättningssiffror förra veckan, kanske kan rycka in och räta upp debatten? Vem har hittat på de här dumheterna?
Är detta rimligt?
http://katidis.wordpress.com/2010/02/03/status-med-forsakringskassan-3-feb-2010/
mvh
Fredrik. Jag brukar när det gäller Knuff och andra topplistor inleda med reservationer, något jag inte gjorde här. Kanske fel av mig men jag har stort förtroende för källan . Tycker möjligen också att det inte är så kallat "kriarättande" av själva mätningen som är det viktiga utan mer att sjukförsäkringsfrågan har en tyngd som antyds av mätningen.
Hmm....bara "Hyggligt seriös profil..."??? Får verkligen grunna på det där :-)
/p
Det vore skam om sjukförsäkringen inte "slog igenom". Det är vårt största budegetområde. Alla förändringar, oavsett om det gäller busstidtabell eller ersättningsstrukturer, skapar debatt. Lägger man sedan på politisk makt, så är det klart att många gör sig hörda.
Men man kan inte använda indexeringstjänster, där det egna "pushandet" är det huvudsakliga mätinstrumentet, som indikator på folkvilja. Det är som att tro att reklambolagen mäter behov istället för att (försöka)skapa.
Jo, jag tycker att du har en bra blogg - aktiv, påläst , personlig. Men jag tycker att du tycker fel i i stort sett alla frågor :-)
Skicka en kommentar