fredag 10 september 2010

Filippa Reinfeldt får återkomma med klarare besked före valet!

Det verkar ligga i familjen, det där med den "sossiga" retoriken. I går en Fredrik Reinfeldt som slåss för att bibehålla det höga skattetrycket. Bara retorik. Praktiken har varit den omvända. Och så Filippa Reinfeldt. Idag bemöter hon ett krav från Mona Sahlin om besked kring utförsäljning eller inte av Danderyds sjukhus. Ett mycket kort svar i Expressens valstuga innan den borgerliga "hovjournalisten" Niklas Svensson bryter och lämnar för att gulla vidare. Det enda svaret är en anklagelse från Filippa Reinfedlt om att Sahlin inte talar sanning.

hur är det nu? Folkpartiet presenterade i somras förslaget att sälja Danderyds sjukhus. I den första kommentaren var moderaterna ganska luddiga. Det behövde, menade man, inte nödvändigtvis handla om just Danderyd. Catharina Elmsäter-Svärd utvecklade det på sin blogg. Senare under sommaren kom ett nytt utspel. I SvD den 24 juli utvecklade moderaterna sina åsikter under rubriken "Vi går vidare med privat Danderyd". I själva artikeln beskriver moderaterna hur låsta man har varit därför att Fredrik Reinfeldt hade gett ett vallöfte om att inte sälja. I artikeln heter det att det "nu finns ett internt tryck som gör att vi inte vill bli låsta i fyra år till,".

Det är mycket märkligt att Filippa Reinfeldt ifrågasätter Sahlins krav på besked om Danderyd. Det är förstås viktigt för stockholmarna att få veta vad som händer. Före valet! Mot bakgrund av att det är moderat luddighet och otydlighet i beskeden som gör att många av oss ställer frågor måste Filippa Reinfeldt ta oron på större allvar, inte bara på tre sekunder slå bort allt. Folkpartiet vill privatisera. Moderaterna har först svarat svävande, sedan gått till mer klarhet i den senare intervjun. På bloggen beskrivs besöket i Expressens valstuga på Sergels torg som något som gett "Raka Svar". Inte i fallet Danderyd i alla fall. Vad gäller efter valet, Filippa?

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,