torsdag 9 september 2010

"Jag kommer att rösta på Socialdemokraterna"


 

När högerledaren Reinfeldt blir pressad kommer hans verklig svaga ögonblick. Han glider tillbaks några år i karriären, tillbaks till MUF-tiden och, möjligen, retorikutbildningen på Gimo Herrgård. Före det har han i debatten mot Mona Sahlin kört det nu "gamla" racet om de "nya moderaterna": Använt "sosseord". Tagit fram sina teorier från 90-talsböckerna med slutsatsen att man inte kan nå makten utan att prata som en sosse. Med det har han också vunnit makten och använt sig av den. Men praktiken blev den motsatta än de vackra orden.

I kvällens
debatt mot Mona Sahlin ryser jag flera gånger av Reinfeldts fullständigt hämningslösa sätt att tala på ett sätt som så totalt bryter mot den politik han för. En av punkterna svarade Sahlin på: Uppdelningen av Sverige i "de som arbetar" och "de som lever på bidrag". Svaret från Sahlin följde kommentarer från moderatledaren som hävdade att uppdelningen var så farlig. Precis det han själv står för. Värderingsdebatten blev därför inte det den skulle kunna bli. På så sätt var det enklare förr då höger också lät som höger. Möjligen ska man med viss tillfredställelse notera att det inte finns någon som idag vill stå för de gamlar härskande teorierna inom borgerligheten. Det är bara praktiken som lever. Att notera från kvällens Kvällsöppet där också Carin Jämtin i kamp med Anna Kinberg Batra fick slåss om väljarstödet från en osäker väljare genom att ge svar om fastighetsskatten vid en rödgrön seger. Inslaget slutade med ett klokt och förnuftigt beslut av väljaren. "Jag röstar på socialdemokraterna".

Mer att läsa:
DN, Exp, Alliansfritt Sverige i två videoklipp. Håll tillgodo och se det som ett stöd i valet av färdriktning för Sverige.

Fler som bloggar.
S-buzz: Direktbloggning.
- Peter Johansson,
- Peter Högberg
Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
IntressantLäs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,