söndag 22 mars 2009

Energipolitik för jobb, tillväxt och ett grönare Sverige

Att Sverige har chans att få en långsiktig överenskommelser om energipolitiken är central. Som Åsa Westlund skriver så handlar det om en modern energipolitik. Det handlar om jobbpolitiken. Det är en grundläggande fråga i klimatpolitiken. Det handlar om forskning och teknikutveckling som ger tillväxt och jobb. Att nu de rödgröna tar upp den fallna samarbetsmanteln om energipolitiken som dumpades av borgarna, och främst centerpartiet, är viktigt för Sverige. Förhoppningsvis blir förutsättningarna för verkliga samtal bättre när partier som håller sig längst folkomröstningsresultatets stig tar initiativ till dialog. Möjligen bör inriktningen vändas från den oro och ibland skräck för kärnkraften som avspeglade sig i dåtidens omröstning 1980. I stället är det utmärkt att S, V, Mp lyfter blicken framåt och ser omställningen som en möjlighet, både för jobben och för miljön.

Dagens utspel är inte bara positivt i sak. Det kan ge självförtroende till socialdemokrater över hela landet att faktiskt berätta om goda exempel, skarpa förslag och verklig satsningar för att sätta jobben först. Se bara på Mattias Josefsson, oppositionsråd (S) från Ulricehamn som i en film här presenterar några skarpa jobbförslag (S). Fram med alla såna exempel. Det kryllar av dem.

" - Läs mer om energiöverenskommelsen: Aftonbladet, DN Debatt, SvD, Analys Henrik Brors DN. - Andra bloggare på Knuff. Sjölander, Röda Berget, Jonas Morian,
- Ett grattis till dagens fyraåring: Bloggen med namnet
Promemorian.

Intressant
? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Christoffer Willenfort sa...

Varför skulle vi idag bry oss ett enda dugg om den gamla folkomröstningen ?

alla personer födda efter 1962 fick inte säga vad man tyckte, det fans inget allternativ för "fortsätt" utan bara tre varianter för "avveckla"

kort sagt det var en fars som nu är gammal och irrelevant.