lördag 7 mars 2009

Fredrik Malm (fp) drar det politiska samtalet i bottenlös dy

Fp:s riksdagsledamot Fredrik Malm går över rimliga gränser när han i ett inlägg på Newmill försöker koppla socialdemokrater inklusive Mona Sahlin till svenska nazister. Och det är ingen hejd på fantasierna vilket gör det rimligt att tro att Malm tillhör de alliansföreträdare som har ett direkt uppdrag att i alla sammanhang kasta skit på S och dess partiledare fram till valet 2010. För att stärka sitt skitkastande försöker Malm också få en koppling med kravallerna i Rosengård tidigare i år. Nu är det i Malms sinnevärld ett samarbete som pågår mellan S och yttersta högern i demonstrationer i Malmö.

Man ska diskutera sakfrågan: hur förhåller sig politik till idrott? Kan idrotten om den utövas också mellan Sverige och Israel faktiskt knyta band som ökar dialog också i konfliktfrågor? Eller är varje slag med tennisracket ett indirekt stöd till att Israel dödat 1.300 personer i Gaza? Jag tycker inte svaret är självklart. Idrotten skapar så otroligt mycket i form av kontakter och utbyten mellan folk och länder. Samtidigt vänder sig magen när man vet Israels dåd mot det palestinska folket.

Det är naturligtvis lögn att S gemensamt med nazister anordnar aktiviteter, inte ens en israeldemonstration. Men det är just detta som Malms artikel - helt ovärdig en svensk riksdagsledamot - försöker säga.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Läs mer på Knuff, Svd,

2 kommentarer:

Jonas sa...

Fredrik Malm har 300% rätt.

Det är du som hittar på ursäkter för vänsterns extrema hyckleri.

Amer Al-bayya sa...

Hyckleri om terrorism....Hyckleri om terrorism.....
USA:s och Nato:s attacker på civila skapar bara fler talibaner...
Det finns ett oerhört hyckleri i frågan kring de terrormisstänkta svenskarna i Pakistan. Carl Bildt slog i tisdags fast att UD inte tänker anstränga sig för att få de svenska medborgarna frigivna. Aftonbladet har i dag en ledare, Waziristan är inte Phuket, som, även om den är mån om att försvara rättssamhället, ändå andas uppgivenhet och anpassning till den islamofobiska hetsen.
Aftonbladet publicerar i dag en artikel, ”Kopplingar till al-Qaida”, i vilken Pakistans inrikesminister upprepar påståendena att svenskarna har kopplingar till terrorister och var på väg till Afghanistan för att slåss mot Nato. Men det har fortfarande inte kommit fram några konkreta bevis för dessa påståenden. Det måste vara en angelägen uppgift för svenska myndigheter att bevaka att de gripna får en rättvis rättegång i det korrupta Pakistan.
”De återgår till terror”. Amerikanska militärer påstår att elva procent av de som frisläppts från Guantanamo återgår till terrorverksamhet. Ett påstående som starkt ifrågasätts. Man bör också alltid vara vaksam när amerikanska militärer pratar om terror. De har sina egna definitioner och egna intressen.
Däremot kan jag tänka mig att de som suttit i Guantanamo, blivit illa behandlade och inte fått en chans att försvara sig i en rättegång vill hämnas när de kommer ut. Om det nu skulle visa sig att de svenska ungdomarna faktiskt var på väg till Afghanistan för att slåss mot Nato - är det då värre än att vi, dvs vår regering, skickar hundratals svenskar som soldater in i oroshärden för att delta i och försvara en orättfärdig ockupation och en korrupt regim?
Hyckleriet är gigantiskt. Här debatteras och spekuleras om tre unga svenskar. Men det stora och värsta brottet - att vi deltar i ett angreppskrig som destabliserar hela regionen i Centralasien - det tigs det om. I den här affären är det svenska kriget i Afghanistan den verkliga skandalen.
Jag har ingenting till övers för varken talibaner, terrorister eller fundamentalistisk religion. Men det krig och de massakrer på civilbefolkning som USA och Nato bedriver är ett kontraproduktivt krig som bara skapar fler talibaner. Sverige ska inte delta i sådan smutsig verksamhet.