lördag 7 mars 2009

Sossar, miljöpartister och vänsterpartister som våldsdemonstrantens bästa vän?

Försöker följa rapporterna från demonstrationen i Malmö. Ser på DN:s hemsida en video direkt från demonstrationen. Intervjuer med människor som demonstrerar för att man helt berättigat är förbannade och bedrövade över Israels dödande av palestinier i Gaza. Som 99 % av demonstranterna i denna och andra liknande manifestationer är det vanliga, ärliga, engagerade människor som visar vad man tycker. Som sosse gör jag det oftast en gång per år, på Första maj. Men också vid andra tillfällen när det blir ett sätt att höja rösten, kanske utöver bloggandet :) Tyvärr finns det enskilda och grupper som har helt andra syften.

Det finns noll anledning att ta militanta grupper i försvar. Det finns noll anledning att inte, så gott det går, avstyra vålds- och proffsdemonstranternas handlingar. Däremot finns det ALL anledning att fortsätta de politiska protesterna och demonstrationerna mot Israels politik.
Därför är det alldeles extra tråkigt när våldsverkarna får inflytande över den politiska debatten. Jag bloggade tidigare om det största övertrampet, Fredrik Malm. Tyvärr läser jag på Twitter att också SVd:s ledarblogg inte kan hålla fingrarna borta från tangenterna när man ser ett tillfälle att sätta kopplingar mellan svenska riksdagspartier och de militanta grupperna. Läser följande inlägg:
Dröjde det ens 1,5 timme innan våldet bröt ut i den "fredliga" Stoppa Matchen-demon? Bra jobbat, Ohly, Gahrton et consortes.
Under skrivandet av blogginlägget kommer ytterligare en intellektuell prestation av SvD-bloggen:
Gatsten. Polis med dragna vapen. Låter "fredligt". Grattis Ohly, Gahrton, Guteland, Feiler, Daoud och alla andra nyttiga idioter.
Ett kort med ganska effektivt sätt att bedriva negative campaigning. "Våld" kopplas till Ohly och Gahrton med en stark och svart underton. Vänsterpartister och miljöpartister som i allianstider får en koppling till socialdemokratin och som normalt samlas kring ett politiskt program för Sverige blir på en rad sammankopplade med våldsdemonstranter. Och som framgår av det senare tillagda twitterinlägget tillförs listan över Svd:s "terrorsympatisörer nu också SSU! Låt oss slippa det inslaget i svensk politik, tack.
Även i inlägg på Twitter borde SvD värna sitt varumärke som för mig innebär om än en borgerlig sådan, så dock en läsvärd tidning.

Intressant
? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,