måndag 13 december 2010

Sprängdåd och twitter

Tidigare har allvarliga händelser fått ett efterspel där regeringars krishantering har utvärderats och inte sällan kritiserats. Även om det är själva saken och om min tes möjligen slår in om ett bättre samtalsklimat efter helgen finns det förstås anledning att också den här katastrofen utvärderas utifrån hur krishanteringen har skötts. Det var en alltför senfärdig reaktion, är en uppfattning jag har. Att det enda som hörs är en utrikesministers twittrande håller inte. Regeringar ska agera efter kunskap, ja. Men också vara sammanhållande och så snart det bara går visa att man agerar och skapar så mycket trygghet det bara går i landet.

Med all respekt för utrikesministerns twittrande borde man har presterat mer och tidigare. Så sent som när jag började skriva ett inlägg på söndagsmorgonen fanns ingen reaktion att ta med men tomheten fylldes strax innan postning av ett pressmeddelande om en presskonferens. I en utvärdering bör också medierna, de med bred spridning i landet, utvärderas. Jag satt själv med en iphone men saknade trots det ett löpande nyhetsflöde.

Twitterflöden ja. Det var tydligen inte bara J. Åkessons politiska stab som twittrade på natten efter sprängdådet. Även riksdagsledamöter som William Petzäll använder i ett tweet bombdådet för att "bekräfta" sitt partis främlingsfientliga hållning.

Sverige har förmodligen utsatts för en av sina första terrorattacker. Jag hatar att säga det, men vad va det vi sa?

Det där sista bådar inte gott...

- Läs även farmor Gun om liknande perspektiv.
Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,