onsdag 22 december 2010

RÖSTA! Ska jag äta gratislunch med Svenskt Näringsliv?

( uppdaterad ) Idag fick jag en trevlig inbjudan. En lunch, där Svenskt Näringslivs chefsekonom Stefan Fölster bjuder in mig med orden:
Eftersom du har visat prov på idérikedom och förändringsvilja i den politiska debatten vill jag bjuda in dig och en handfull andra personer till ett informellt och inspirerande samtal om framgångsrika reformer i Sverige och andra länder.
I helt normala fall hade jag självklart tacka ja. Nej! Inte främst för att lunchen är bjudlunch. I första och nästan enda anledning därför att ämnet intresserar mig: Hur Sverige byggs vidare. Jag menar också att öppenhet, samtal och dialog är livsviktigt för politiker och partier. Utan att lyssna utanför den egna sfären är man garanterad en säker död.

Nu
är inte läget riktigt normalt. Den senaste tidens debatt om "PrimeGate" stör lite i min vanliga positiva hållning till erfarenhetsutbyte och samtal. "Tänkt om, tänker jag, den här gratislunchen på Storgatan, Östermalm, är en del av kampanjplanen som läckte ut? Vad gör jag om jag själv har slevat i mig av näringslivets - kapitalets- överflöd en lunch?

För att bringa ideologisk klarhet i det riktiga eller omvänt ideologiskt felaktiga i att förtära Svenskt Näringslivs lunchbagetter eller måhända en räksallad (!) vill jag ge mina läsare en möjlighet att avgöra frågan. Du ser omröstningsrutan högst upp till höger.

Ska jag, något av dessa datum i januari frossa ur kapitalets fickor eller, som alltid förtära krogen Edelweis smakfulla husmanskost?
Rösten är din. Du bestämmer!   (kan vara värt att notera att klickar du bort min gratislunch så kostar det mig 70 spänn......)

Uppdatering: Jag läser på bloggportalen S-bloggar att Per Holmgren, Broderskapare från Uppsala, har bestämt sig för att lämna partiet efter den senaste tidens "Prime-affär". Av den anledningen vill jag understryka att det här, trots en viss ironisk ton eller så, är en i högsta grad seriös frågeställning. Min ärliga och uppriktiga mening ÄR att samtal också med näringslivet behövs. Men OM inbjudan inryms i en mer organiserad kampanj känns det...inte riktigt klockrent. Om man sammanfattar det så.
Fler: Mitt i Steget.
Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,