torsdag 3 maj 2012

Mer M-röra om heltiderna: Borg sågar det Persson hyllar, Persson hyllar det Borg sågarHemma igen
efter en lång dag. Det första som möter mig är inlägget av Alliansfritt. Det handlar om spretiga kommentarer från allianspartierna om S-motionen som presenterades igår. Ja, inte bara spretigt inom alliansen. Även moderaterna säger både och S-tanken om ungdomskontrakt får positiva omdömen av finansminister Borg men sågas rejält av partisekreterare Persson. "Man häpnar", säger Kent om det som Anders verka gilla.

Min egen dag innehöll en observation av en annan förvirring. Är det 14 000 eller 18 500 som gäller? Under några dagar har jag intensivt försökt få svar från moderaterna om hur man har räknat när man påstår att (S)-förslagen drar undan 14 000 jobb om man återtar den skattesubvention som allianspartierna ger till företag som anställer unga under 26 år. En generell åtgärd, en dyr reform som kostat 16 miljarder och samtidigt något som inte har gett fler jobb.

Jag har inte fått svar. Men idag kom någon form av svar, trots allt, när allianspartiernas ledare presenterade en "rapport" om S-motionen. Helt plötsligt har man räknat upp effekterna med 4 500 jobb på två dagar. Är det dagens siffror som stämmer? Eller var gårdagens, som moderaterna själva stod för, som hade fel? Båda uppgifterna sägs komma från Finansdepartementet. Man ska i "rapporten" notera att alliansen enbart redovisar ena sidan av myntet. Övriga reformer och åtgärder som innebär att man använder pengarna smartare och mer riktat talar man inte om.

När jag skriver lyssnar jag också på den debatt i Ekot som var idag mellan Magda Andersson mot Anders Borg. Och häpnar gör jag när Anders Borg vräker kritik mot (S)-politiken. Bland annat mot "trösklar" som S-påstås vilja ha som hindrar unga. Till de "trösklarna" menar Anders Borg, 9.27 in i sändningen, tillhör rätten till heltid. Den heltid som Kent Persson många gånger har bloggat sig varm för men enligt uppgifter röstat emot i praktiken sågas alltså av Borg som "tröskel". Detsamma gällde för övrigt moderaterna i Huddinge som talade positivt men röstade ner.

På ett par dagar således en riktig röra inom alliansen och inom moderaterna som påminner om tidigare politiska skeenden i andra partier. Röra, otydlighet och motsatta besked. Det finns skäl för moderata aktivister att vara nervösa över det man ser.

DN, AB-ledaren, 
Bloggat: Kent Persson,

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
 Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,