måndag 21 maj 2012

Det här är ingen regering i människors vardag!

Det är så man dånar, uppriktigt sagt. Möjligen har det hänt förr. En del menar ju att just frågan om sjukförsäkringen var det som gjorde att allianspartierna inte fick riksdagsmajoritet 2010. En läxa? Det verkar inte så. När ansvarig minister för sjukförsäkringen idag påstår att "sjukförsäkringen tryggare idag än tidigare" så bekräftar Ulf Kristersson den avgrund det är mellan folket i Rosenbad och det folk som har röstat fram regeringspartierna.

Uttalandet är i sig så botten det kan vara. Sätter man sen in det i sammanhanget blir det ännu värre, ännu mer verklighetsfrånvänt. Uttalandet kommer när regeringen kommenterar en rapport från Socialförsäkringsutredningen som visar att Sveriges trygghetsnät för sjuka, arbetsskadade och arbetslösa har försämrats kraftigt i jämförelse med andra länder. (bloggade om det i morse)

Det är nog med försämringarna i sig som hårda slag på dem som är arbetslösa eller sjuka. Att regeringen och statsråd också fortsätter med retoriska slag och rena hån mot dem som drabbas är över gränsen. Men det säger en sak. Det är sannerligen inget gäng med förankring i människors vardag som uttalar sig så.

Fler: Alliansfritt, Markus Mattila,

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
 Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,