onsdag 11 februari 2009

S väckte sovande SL-ordförande (m)?

Ser i SvD att SL:s ledning nu verkar börja ta kritiken på allvar och fatta det idiotiska att köpa in tåg som är trasiga. Vart femte av de nya X60 tas ur trafik på grund av vagnfel. Social-demokraterna i SL:s styrelse lägger nu ett förslag till handlingsplan för att strulet ska upphöra. Så långt bra. Men har den politiska ledningen i SL, exempelvis trafiklandstingsrådet Wennerholm (M) verkligen vaknat? Det finns ju andra saker i trafiken som kaosar till det för resenärerna.

Njae..under de gångna två åren har sagde landstingsråd haft en enastående förmåga att plita overheadbilder med uppåtriktade blå pilar och röda med nedåtgående riktning. Allt har handlat om att visa att SL:s verksamheter blir att bättre och bättre sen majoritetsskiftet efter valet 2006. Skrytvalsen har inte haft ett uns av koppling till resenärernas vardag: väntan och väntan. Dålig information och väntan. Nedrivna ledningar och väntan. För korta tåg, trasiga tågsetsdörrar, förseningar och ännu mer väntan.

Lasse Dahlberg (s) och vår grupp i SL-styrelsen ska ta åt sig av framgången att SL-tjänstemännen nu ändå reagerar. Men det ganska generöst tilltagna politikerarvodet för att reda upp strulet har den moderat ordföranden, Christer G. Wennerholm. Man får hoppas att han slutar rita OH-bilder och i stället ansluter sig till den skara som vill göra något åt pendeltågseländet.

...och nu har snön sakta börjat falla igen...

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

APSE sa...

Vad gjorde S under sina år?
Jag gillat inte Wennerholm som politiker bättre än du, som person känner jag inte honom alls.
Men att tågen skulle glida perfekt 12 månader om året med ett S styre och tidtabellerna hållas på sekunden, det tror jag inte på.
Jag påstår inte att du uttryckt dig så men det är andemeningen.
Kom med konkreta egna förslag!
Dock är just S väldigt dåliga på just det i opposition.
Men gnälla kan ni!

/Apse
Född i Huddinge

Peter Andersson sa...

hej Apse
Njae...syftet var att säga till de som har ansvaret att de ska ta det. Det ligger lite i rollen som opposition. Men jag är samtidigt en förbannad pendlare som garanterat fryser lika mycket som andra (eller något mer eftersom jag är rökare :)

Hade i och för sig kunnat dra en drapa om dålig upphandling "mandatperioden före förra mandatperioden" men som du antyder är sånt politiskt tjafs inte särskilt konstruktivt.

Men har du stått där på perrongen och väntat och väntat, samtidigt som du i landstingssalen får se fina Oh-presentationer av hur allt är bra..ja då är det lätt att ..reagera.

När det gäller vad vi gjort och lägger för förslag..så har jag ett (kanske ovanligt) tips. Lasse Dahlberg, vårt landstingsråd, sköter sin hemsida suveränt med material o kommentarer.
www.s-info.se/lassedahlberg

peter