tisdag 17 februari 2009

I de mörkaste vatten...

Moderatarbetsgruppen om en ny, batongsvingande invandringspolitik får åter utrymme på DN debatt. Precis som Ali Esbati påpekar så är det en omskriven artikel, men med samma grundbudskap som tas in. Därför kan också Katrins förra kommentarer (och här) läsas med behållning också idag. "Kasta ut", "problem", "misslyckande" och språkkrav är nyckelord i moderatbudskapet.

I artikeln ligger, utan att man säger det, ett erkännande av sitt eget misslyckande förra gången man styrde. Bildtregeringen såg valfriheten att få bosätta sig var man vill som en viktig grundprincip. Nu betecknas detta av de nya moderaterna som ett misslyckande.

Det är var man lägger huvudfokus som får en att rysa. Till Sverige har kommit människor som behöver skydd. Mycket ofta bär man inte bara med sig erfarenheter utan också yrkeskunnande och utbildning. Inte sällan är det just den kompetensen som företag söker med ljus och lykta efter. Just det faktum att en person kommit hit som flykting gör dock att kompetensen stämplas som "icke användbar". Det enda sättet att överleva också i välbärgade Sverige blir socialbidrag. Jag saknar insatser mot den diskriminering som är så förödande. Vi har inte råd att avstå från människors vilja till arbete och deras kompetens.

Moderaterna talar om att det inte är rimligt att få kommuner tar det största ansvaret för flyktingmottagandet. Men hur agerar man i praktiken? Ja, inte är de de tunga moderata kommunerna som står längst fram i ansvarstagandekön. Inte sällan väljer partiets kommunpolitiker att inte bygga bostäder med hyresrätt vilket i sig försvårar ansvarstagande för de som flyr till Sverige. M-företrädarna bör gör hemläxan själva innan man har soppat in sig för mycket i ett resonemang man sen kommer att ångra djupt. När man ser följderna!

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

3 kommentarer:

Mike sa...

Sveriges problem beroro på oansvariga politiker som begår landsförräderi genom att ge bort våra statsfinanser och inte invadnrarna.

Man gav 2500 i medlemskap till polska missilskölden.
1500 miljarder till bankirfmailjerna i finanskrisen.
250 miljarder i bonusar.

När man tar hand om sitt land ochj genom innovativt nytänkande skapar en god grund så får man mycket invandring och överskotts Bnp vilket tillåter en bättre välfärd för alla.

När man inte tar hand om sitt land får man det motsata.

Det är väl uppenbart vilka som blir lidande när ekonomin finns för den inhemska befolkningen och kunna kliva på karriärstegen på fabriksarbetarens bekostnad ( Vilket nästan uteslutande en garanterad majoritet var invandrare på 70 - 80 talet. Och nu när ekonomin krisar så ska man belasta dem igen.

missämjan och lögnerna utnyttjas flitigt av Horungarna till politiker och en ond cirkel är skapad av en politiskt omedveten befolkning utan självinsikt.

Vad ska man säga ,,Mina landsmän är grundlurade och generellt sett relativt Naiva,ytliga,opersonliga,Indoktrinerade , trångsynta och politiskt totalt omedvetna.

Så ska jag framföra mitt land i framtiden Hurra vad fint.

Men Hallo SLAV BEFOLKNINGEN.

Lite Civilkurage tack,, bränn riksdagen till en början.

Mike sa...

Min Keybord Suuuuger Hårt.

Mats H sa...

Det är avslöjande att man i debattartikeln skriver "invandringspolitik" trots att det fortfrande heter integrationspolitik. En liten lapsus som naket visar att moderaterna vill ändra integrationspolitiken till en assimileringspolitik. Men det tänker dom ta!