söndag 8 februari 2009

Mörkbruna gräsrötter på blågul frammarsch?

Läser i SvD om hur Sd påverkat politiken i kommunen. Som alltid när det så kallade partiets företrädare uttalar sig, ryser man. Sd-ledaren i kommunen ser mot framtiden med något mörkt i blicken. Han ser att Sverige kastas in
"..i samma konflikter som vi ser i Baltikum och mellanöstern. Jag tror att vi får ett sådant inferno här i Sverige".
I en annan del av artikeln upprepar han Sd-företrädarenas inövade talregel att ställa invandrare mot äldre: "
–Vi ska snarare få hyfs och proportioner på invandringen. Vi kommer snart inte att ha resurser så att våra svenska gamla får en omsorg värd namnet
Det budskapet kombineras nästan alltid med att förvanska eller rent av ljuga om siffror för omfattningen av denna invandring. (utan att därmed just här gå in i debatt/försvar om den) I morse hade jag själv ett sånt anonymt inlägg i min blogg:
Sverige tog emot 102.000 invandrare år 2008. När är det nog?
Och en annan, som har blogger, dold profil, aldrig skriver inlägg utan bara kommentarer, skriver:
200 000 invandrare nästa år då ? Svensken ska sugas ut till sista blodsdroppen med skatter, försämrad välfärd/skola och utbildning/sjukvård(min gissning är att de äldre får ta den största smällen eftersom de gnäller minst).
Den som på Migrationsverkets hemsida kolla fakta ser följande:
Cirka 11 200 asylsökande fick uppehållstillstånd förra året. En iakttagelse är att andelen som fick tillstånd på grund av flyktingstatus i enlighet med Genèvekonventionen ökade från 1 113 till 1 934 mellan 2007 och 2008. Sammanlagt beviljades 90 021 uppehålls- och arbetstillstånd under 2008. Under 2006 och 2007 låg antalet på drygt 86 000.
Jag mår, som Uggla, väldigt illa. Man får väl överleva att Sd-anhängarna är aktiva på nätet och bloggar med sina anonyma kommentarer. Men håll detta så långt det går borta från den seriösa debatten utan att underskatta kraften i ett sånt parti att växa. Jag vet att alla partier har valt att ta seriös debatt i Tv-studios och annat men tillåter mig ha uppfattningen att det är fel.

Visst kan jag pusta ut lite om jag ser till Sd:s agerande i Huddinge fullmäktige. Det är inte mycket man har åstadkommit med sina två fullmäktigeplatser. Ett krav på att få oppositionsråd och ett par skrivningar, är arbetsinsatsen hittills.

Jag väljer, efter läsning här, att gå med i Facebook-gruppen "Sverigedemokraterna utan riksdagsplats 2010". Först vill jag se vem som har skapat gruppen och hittar grundaren citerad på Ungsvenskarnas forum (där Kristoffer Filipsson också har kommenterat). Och visst är den hemsidan helt enligt förväntningarna när man ser till inlägg och namn. Här kommenteras också att de samlade ungsvenskarna bör leta efter Facebookgruppens skapare i folkbokföring och skolkataloger. Se där, lite Gestapoinspiration hos de blivande riksdagsledamöternas gräsrötter!

Ett inlägg som också får sympati från debattforumets redaktör har rubriken Somalier-ett för högt utbrett fenomen i svea rike". Mer behöver man inte läsa för att känna sig manad att lämna eländet.

Det är ett jätteuppdrag för de demokratiska partierna att utmana och faktiskt så gått det går blockera Sd från varje makttaburett. De ÄR fortfarande samma extremer som förr men mer polerade för att öka chansen till makten. Men framför allt att på alla sätt ta kampen mot de orättvisor som nästan alltid gör att "vanligt folk" söker stöd i dylika rörelser. Fattigdom och utanförskap ska tas på största allvar också ut det perspektivet. Varselhot och arbetslöshet detsamma. Att bli medlem i en facebook-grupp för att markera det, kan var ett litet men ändå viktigt bidrag i den kampen.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , ,

3 kommentarer:

Anders sa...

Svenska Dagbladets artiklar idag är, som vanligt, grovt tendentiösa. Man förtalar Kenneth Sandberg och Sverigedemokraterna upprepade med formuleringar som "kasta ut invandrare", "främlingsfientligt", "missnöjesparti", "missnöjespolitik" och så vidare. Till och med Ny demokrati får sig en släng av sleven och kallas "främlingsfientligt". Kenneth Sandberg får inte avsluta artikeln. Man tar inte upp hans motargument i kommunfullmäktigedebatten heller. Man kallar Boriana Åberg för "svenska". Man försöker måla upp det som ett skräckscenario att Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen och försöker utmåla SD som orsaken till "parlamentariskt kaos" när det inte alls behöver bli så - och om det blir så beror det på de andra partiernas väljar- och demokratiförakt, inte på SD.

Man tar inte heller upp att Socialdemokraterna i Kävlinge har samarbetat med Sverigedemokraterna i flera frågor, vilket tidigare har uppmärksammats i andra medier, exempelvis Ekot, Sydsvenskan och Dagens Nyheter. Det är helt jävla otroligt att SD påstås vara "rasister" mot muslimer. När blev muslimer en ras? Fullt av politiskt korrekta floskler och lögner i den artikeln är det! Man tar inte upp något av de enorma problem som massinvandringen, mångkulturen, islamiseringen och massbrottsligheten har orsakat i Kävlinge och Skåne.

Sedan ignorerar man också i sin "analys" det mest troliga faktum: att Alliansen kommer att stödja sig på Sverigedemokraterna i utbyte mot att Sverigedemokraterna får igenom sina kärnfrågor - precis såsom har skett i Danmark och Österrike. Det finns dessutom ett stort stöd för ett samarbete med Sverigedemokraterna bland valmanskåren, särskilt bland Alliansens väljare, enligt en opinionsmätning från Synovate för några månader sedan. Man kan också torka sig i röven med analysen eftersom den inte tar upp att Sverigedemokraterna med största sannolikhet ligger högre i opinionen än vad som redovisas i opinionsmätningarna och att partiet kommer att växa ännu mer i valrörelserna. Det var inte heller bara Bengt Westerberg som lämnade tv-soffan utan även den dåvarande C-ledaren Olof Johansson. Den där Tommy Möller är väl socialdemokrat, eller hur?

Anonym sa...

I samband med Rosengårdskravallerna och demonstrationsbråken under Gazakriget står det klart att politikerna har dragit in utrikesproblem till Sverige.

Problemet i stort är att de etablerade partierna enligt min uppfattning har misslyckats med invandrarpolitiken.

Emma

Anonym sa...

Sverige gav uppenbarligen uppehållstillstånd till mera människor än de som bor i Örebro (rikets 6:e största stad) om du inte tycker det är mycket (för mycket) så är det ju väldigt underligt...